Sevgi İyileştirir: Evcil Hayvanların Sahiplerini Ziyaret Etmesine İzin Veren Güzel Hastane

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Hayvan aşıkları bilecektir; bu dostlarımız bizler için sinirlerimizi yatıştırmanın bir yoludur, hayata bakışımızı değiştirirler ve her zaman daha iyi hissetmemizi sağlarlar. Kanada’da bir tedavi merkezi de buradan hareketle; bir insanın hayatı boyunca yaşayabileceği en stresli şeylerden birinin ciddi bir hastalık geçirmek olduğunu düşünmüş ve bir fikir geliştirmiş. Juravinski Hastanesi‘nde, durumu ağır olan hastaların streslerinin azalması ve morallerinin yükselmesi için, kedi ve köpek dostları onları ziyarete gelebiliyorlar.

sevgi-iyilestirir-evcil-hayvanlarin-sahiplerini-ziyaret-etmesine-izin-veren-guze-a87aae4c

Kedi ve köpeklerin, hastanede yatmakta olan sahiplerini ziyaret edebildiği bu programın yaratıcısı Zachary Noble isimli genç bir adam...
Kedi ve köpeklerin, hastanede yatmakta olan sahiplerini ziyaret edebildiği bu programın yaratıcısı Zachary Noble isimli genç bir adam…

Bu fikir “Zachary Noble” isimli genç adam ve halası “Donna Jenkins”e ait. Zachary, Juravinski Hastanesi’nde kanser tedavisi görürken, köpeklerini görebilmek için doktorlarına yalvarmış. Sonuç olarak, hastalık yüzünden hayatını kaybetmiş ama o hayattayken köpeklerinin ona her ziyareti, Zachary’nin durumunda ciddi gelişmelere yol açmış.

Zachary öldükten sonra, hastane yöneticileri ile halası Donna, hayvanlar ile hastalar arasında bir ziyaret sağlanabilmesi için “Zachary’s Paws for Healing“(İyileşmek için Zachary’nin Patileri) isimli bir kuruluş oluşturmuşlar.

Halası, Zachary’nin ölümünden sonra, onu onurlandırmak için bu isimle bir dernek kurulması için hemen harekete geçmiş.

Tedavi amacıyla oluşturulmuş inanılmaz sonuçları olan bu program, uzun yıllardır uygulanmaya devam ediyor ve sadece hastalara iyi gelmiyor; sahiplerinden ayrı kalan hayvanlara da moral oluyor.

Gerçekleştirilecek her ziyaretten önce hayvanlar iyice temizleniyor; bir saatlik ziyaretleri sırasında da önlem amaçlı diğer hastalardan uzak tutuluyor.

Yoğun bakımda yatan hastalar ve onların evcil hayvanları arasında şimdiye kadar tam 25 ziyaret gerçekleştirilmiş.

Programın yaratıcılarından olan Zachary’nin halası Donna, hastaları iyileştiren bu programın bir an önce diğer hastanelere de yayılmasını umuyor.

Ayrıca bu program, hayvan ziyaretlerinin yanı sıra; hasta olan bu insanların hayvanlarına, gönüllü olarak bir bakım sağlamayı da hedefliyor.

6.tedavi.kopekleri-600x474Bazı hastalar, evlerindeki hayvan dostlarına bakacak kimseleri olmadığı için, hayatlarını kurtarma ihtimali olan tedavileri bile reddetmek durumunda kalmış. İşte bu yüzden program, böyle hastaların hayvanlarını koruma altına alarak onların bu konudaki endişelerini hafifletmeyi hedefliyor.

listelist.com/

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

twenty − 16 =

Yeniler

Köşe Yazıları