SICAKTAN BUNALAN HAYVANLAR FISKİYE İLE SERİNLETİLİYOR

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Samsun Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi’nde bulunan hayvanlar kavurucu sıcaklardan fıskiye ile serinletilerek korunuyor.

Son günlerde ülkenin her yerini etkisi altına kavurucu sıcaklar insanların gündelik hayatını olumsuz etkilerken, hayvanları da çaresiz bıraktı. Samsun Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi’nde kalan hayvanlarının bazılarının kafesinin üstüne fıskiye yerleştirdi. Sudan olumsuz etkilenmeyecek hayvanların kafesine koyulan bu fıskiyeler sayesinde hayvanlar kavurucu sıcaktan kurtularak serinleme fırsatı buluyor. Ayıların bulunduğu kısımda hem fıskiye sistemi hem de havuz bulunuyor. Sıcaktan bunalan ayılar serinlemenin de verdiği etkiyle beraber havuz içerisine girerek birbirleriyle Oyunoynuyorlar. Deve kuşları bütün günlerini neredeyse fıskiyelerin altında serinleyerek geçiriyor. Fıskiye uygulaması her saat başı yapılıyor.
Sudan etkilenebilecek hayvanların da bulunduğu kafeslerin zeminin ıslatarak serinlettiklerini belirten Samsun Hayvanat Bahçesi Şefi İlyaz Gürsoy, “Sıcak havalarda hayvanları serinletmek için barınakların üstüne fıskiye taktık. Hayvanları yukarıdan fıskiye sistemi ile serinletiyoruz. Bazı hayvanların havuzları da var. Havuzları bakım için boşaltıldığı zaman serinletmek için fıskiyeyi kullanıyoruz. Fıskiye uygulamasını her hayvanlarda yapmıyoruz. Aslanlarda da fıskiye sistemi ile serinletme uygulamasına gidiyoruz. Deve kuşları suyu çok seviyor. Onlarda da fıskiye uygulamasını kullanıyoruz. Sıcakta yaşayan hayvanlara, suya gerek olmayanlarda bir takviye yapmamıza gerek kalmıyor. Kanatlı hayvan çeşitlerinde havuz yöntemi ile hayvanları serinletmeye çalışıyoruz. Fıskiye ile serinletme işlemini sürekli yapmaya çalışıyoruz. Fıskiye uygulamasını her saat başı uyguluyoruz. Çünkü hayvanlar oldukça bunalıyor. Özellikle ayılar ve deve kuşları su hayvanıdır. Havuzları da sürekli dolu kalıyor” dedi.
İLK 6 AYDA 135 BİN 218 ZİYARETÇİ
Samsun Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi ziyaretçi sayısı her geçen gün artıyor. 50 tür ve 196 adet yaban ve evcil hayvan bulunan hayvanat bahçesini 2015 yılının ilk 6 ayında toplam 135 bin 218 ziyaretçi gezdi. 2005 yılında hizmete açılan hayvanat bahçesine açıldığı günden bu zamana kadar ise toplamda 2 milyon 400 bin kişi ziyarette bulundu.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

three + 6 =

Yeniler

Köşe Yazıları