Sınıfta hayvanlarla ders

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

MANİSA’daki İsmet İnönü Anadolu Kız Meslek Lisesi’nde öğrenciler sınıfta balık, kuş, kaplumbağa ve hamster beslemeye başladı.
hayvanlarla ders

Çocuklarda ve gençlerde hayvan sevgisini arttırmak için Manisa’da birçok kurumun işbirliğinde Avrupa Birliği Projesi başlatıldı. Avrupa Birliği’nden 6 ülke ve Manisa’da birçok okulun ortaklık ettiği proje 2018 yılına kadar devam edecek. Projenin uygulandığı kurumlardan biri olan İsmet İnönü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde sınıflarda hayvan beslenmeye başlandı. Proje ortağı olan ülkelerde görev yapan öğretmenler de okulu ziyaret etti. Okul Müdürü Osman Kuşçuoğlu, sınıflarda kuş, balık, hamster ve kaplumbağa beslendiğini söyledi.
Hayvanların sınıfta bulunmasının öğrencilerin motivasyonunu arttırdığını dile getiren proje irtibat sorumlusu Ramazan Keskin, “Hayvanlar sınıf ortamlarında bulundurularak öğrencilerin motivasyonunu artırmak hedefleniyor. Aynı zamanda hayvan hakları konusunda da farkındalık yaratmak istiyoruz. Yunanistan, İtalya, Fransa, Romanya’dan öğretmenler de bu projeye katıldı. Proje eylül itibariyle başladı. Bazı sınıflarımıza hayvanlar aldık. Kuş, kaplumbağa, hamster, balık gibi hayvanlar sınıflarımızda besleniyor. Öğrenciler sabah saatlerinde uyku halinde oluyorlardı. Ancak hayvanlar sınıflara geldikten sonra motivasyonları arttı. Proje kapsamında hayvanlara karşı bir bilinç kazandıracağız. Projeye ortak olan kurumlar da hayvan aldılar. Hayvanı seven insanı da sever. Bizim asıl amacımız başarıyı artırmak değil canlıları sevmelerini sağlamaktır” diye konuştu.

DHA

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

seventeen − six =

Yeniler

Köşe Yazıları