Sokak hayvanları için belediye önünde açlık grevi yapıyorlar

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

açlık grevi

BİLECİK’in Gölpazarı İlçesinde Ayşe Köse ile Semra Püyner adlı hayvanseverler, hayvan barınağı için sokak hayvanlarının zarar görmeden toplatılmasını isteyerek belediye önünde açlık grevine başladı. Belediye Başkanı Vedat Kazıcı, “Barınak daha faaliyete geçirmedi, hayvan toplamaya başlanmadı” dedi.
Gölpazarı ilçesinde oturan 43 yaşındaki Ayşe Köse ile 39 yaşındaki Semra Püyner bir kartona ‘Sokak hayvanlarına yapılan soykırım için açlık grevindeyiz’ yazısı yazıp belediye önünde oturarak, açlık grevine başladı. 2 gündür açlık grevinde olduklarını belirten Köse ve Püyner, belediyenin yaptırdığı hayvan barınağına kurallara uygun bir şekilde hayvan toplanmayacağı endişesi duyduklarını söyledi. Hayvanların veteriner hekimler gözetiminde toplanmasını isteyen Köse ve Püyner bunun olmaması halinde çok sayıda hayvanın toplama sırasında telef olabileceğini öne sürdü.
Barınağa götürülecek hayvanların zarar görmeden toplanması için arkadaşı Semra Püyner ile birlikte belediye önünde açlık grevi başlattıklarını belirten Ayşe Köse, “Belediyenin açacağı barınağa veteriner alımı yapılmasını istiyoruz” diye konuştu.
Gölpazarı Belediye Başkanı CHP’li Vedat Kazıcı ise ilçeye belediyenin kısıtlı imkanlarıyla hayvan barınağı yaptırdıklarını söyledi. Kazıcı şöyle devam etti:
“Çok kısıtlı imkanlarla ilçeye hayvan barınağı ve rehabilitasyon merkezi kazandırdık. Biz burayı sadece hayvan barınağı olsun istemiyoruz. Burayı küçük bir hayvanat bahçesine döndüreceğiz. Çocuklarımız için oyun parkları var. Ruhsatımızı aldık, bir veterinerle sözleşme imzalama aşamasındayız. Dolayısıyla biz şu an itibariyle hayvan toplamaya başlamadık. Hayvan sahiplerine duyuru yaptık. Dedik ki siz hayvanlarınızı kendi barınaklarınıza alın. Biz de yavaş yavaş bu aşamaları bitirdikten sonra veteriner ile birlikte sokak hayvanlarımızı merkezimize alacağız.”
‘YASAYA UYMAYACAK OLSAYDIK BU ÇALIŞMALARI YAPMAZDIK’
Açlık grevi başlatan 2 hayvanseverin demokratik haklarını kullandığını da ifade eden başkan Kazıcı şöyle konuştu:
“Şu anda ilçe merkezinde bine yakın köpek var. Bu köpeklerle ilgili her gün hastanelik mevzular var. Çocukların korkusu var. Kadınların bize her gün şikayeti var. Tabii hayvanları korumalıyız ama insanları da korumalıyız. İki gündür belediyenin önünde arkadaşlar eylem yapabilirler, demokratik haklarını kullanabilirler. Ama şunu anlamadık? Bu belediye barınağı daha faaliyete geçirmedi. Veterineri ile sözleşmesini imzalayıp hayvan toplamaya başlamadı. Yasaya uymayacak bir belediye olsaydık bu çalışmaları yapmazdık. Türkiye’de bu işlerin nasıl yapıldığını biliyoruz. Şu ana kadar köpek sorunumuz olmazdı. Bir şekilde bunları yok ederdik. Diğer belediyeler bunu yapıyor. Ben küçücük bir belediyeyim, kurallara uyuyorum. Barınak yaptım, toplamaya başladığımızda da ilgili yasa ne diyorsa onu yapacağız.”

Cafer ELMAS/ GÖLPAZARI,(Bilecik),(DHA)

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

18 + eighteen =

Yeniler

Köşe Yazıları