Sokak Hayvanları İçin Beslenme Merkezi

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanlığı, kent merkezi ile ilçelerde sokakta yaşayan hayvanlar için özel beslenme merkezleri oluşturdu.

Kış mevsiminde zor koşullarda yaşayan hayvanların durumunu göz önüne alan Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanlığı, hayvanların bakımı, tedavi ve beslenmeleri için çalışma başlattı. Çalışma kapsamında kentin belirli noktalarında özel beslenme barınakları yapılarak hayvanlar için su ve yem bırakıldı.

Kent merkezinde 16 nokta ile Nizip, Karkamış, İslahiye, Nurdağı, Araban, Yavuzeli ve Oğuzeli ilçelerinde belirlenen bölgelerde yapılan özel beslenme noktaları ile amacın sokak hayvanlarını korumak olduğu bildirildi. Doğal Hayatı Koruma Dairesi yetkilileri, zor koşullarda sokakta yaşayan hayvanların yanı sıra kuşları da parklarda ve boş arsalarda yemlerle doyuruyor. Amaçlarının sokakta yaşayan hayvanların hayatlarını devam ettirmelerini sağlamak olduğunu ifade eden yetkililer, daha önce merkez ve ilçelerde yaşayan sokak köpekleri için Köpek Barınağı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi kurduklarını da kaydetti.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

12 + nineteen =

Yeniler

Köşe Yazıları