Sokak hayvanlarını bize bildirin

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Yaralı ve zor durumdaki sokak hayvanlarına 7 gün 24 saat kesintisiz hizmet veren ilk belediye olan Antalya Büyükşehir Belediyesi soğuk kış günlerinde de sevimli dostların yanında. Başkan Mustafa Akaydın ağır kış şartları nedeniyle zor durumda kalan sokak hayvanlarının Büyükşehir Belediyesi’ne bildirilmesini istedi.

Büyükşehir Belediyesi Veteriner Şube Müdürlüğü’nün sahipsiz hayvanların trafik kazaları ve benzeri durumlarda meydana gelen can kayıplarını en aza indirmek için oluşturduğu tam donanımlı hayvan ambulansı gece gündüz sevimli dostlara hizmet vermeye devam hayvan_ambulansı_petgazete_alo_153_antalya_belediyesiediyor. Türkiye’de ilk ve tek olan uygulama diğer belediyelere de örnek oluyor. 7 gün 24 saat kesintisiz olarak hizmet veren hayvan kontrol ekipleri tüm ihbarları değerlendiriyor. Veteriner hasta bakıcısı hayvan bakıcısı ve enformasyon görevlisinden oluşan ekip soğuk kış günlerinde de vatandaşlardan gelecek ihbarları bekliyor.

BİZE BİLDİRİN

Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın vatandaşlardan ağır kış şartları nedeniyle zor durumda kalan sokak hayvanlarını belediyenin 332 22 33 nolu telefonuna bildirmelerini istedi. Akaydın soğuktan etkilenen ve yaralanan sokak hayvanlarının ambulansla alınarak geçici hayvan bakım merkezine götürüldüğünü ve bakımlarının yapıldığını ifade etti.

ÖRNEK HİZMET

Sokak hayvanlarına yönelik hayvan ambulansı hizmetinin hayvan severlerin büyük takdirini aldığını belirten Başkan Akaydın “Sahipli hayvanlar için gece gündüz hizmet veren veteriner klinikleri var.  Ancak sahipsiz hayvanlar için belediyelerin böyle bir hizmeti yoktu. Bunu ilk başlatan belediye olmanın gururunu yaşıyoruz. Hayvan Hakları Federasyonu tarafından örnek belediye seçildik” dedi.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

nine − four =

Yeniler

Köşe Yazıları