Sokakta kurban kesen 1848 TL ceza ödeyecek

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

sorununa sahip çıkİhbar ve şikayet için telefonlar:
Bayram süresince uygun olmayan kesimler için şikayet ve ihbarlarınızı Büyükşehir Zabıta Daire Başkanlığı’na ait gündüzleri 293 12 58, geceleri 293 11 21 numaralı telefonlara yapabilirsiniz. Otogar Zabıta Amirliği’ni 293 11 22, Zabıta Trafik Amirliği’ni 293 11 86 numaralı telefonlardan arayabilirsiniz. Ayrıca İZSU ile ilgili şikayetlerinizi de 445 66 55 ve 185 numaralı telefonlara iletebilirsiniz. Bunlar dışında 293 12 00 ve 293 13 14 numaralı telefonlara da bulunduğunuz yerdeki olumsuzlukları aktarabilirsiniz.

SORUNUNA SAHİP ÇIK
0555-253 52 52 numaralı telefonu 24 saat arayabilir; kemal.onderoglu@hotmail.com

milliyetege@milliyet.com.tr

Kentlerde kurulan kurban komisyonları kurallara uyulmaması durumunda cezai işlem uygulayacak

Öncelikle bayramınızı kutluyorum. Bugün Kurban Bayramı’nın 2. günü ve kurban kesecek olanları bir kez daha uyarayım istedim. Çünkü İzmir başta olmak üzere bölgemizdeki bütün kentlerde kurulan kurban komisyonları, kurbanlıklara kötü muamele edilmesi ve kesim kurallarına uyulmaması halinde cezai işlem uygulanmasına karar verdiler. İzmir’deki Kurban Komisyonu Valiliğin başkanlığında, Büyükşehir Belediyesi ile İl Müftülüğü, Gıda Tarım ve Hayvancılık, Çevre ve Şehircilik, Orman ve Su İşleri ve Sağlık İl müdürlüklerinin temsilcilerinden oluşturuldu. Bu komisyon İzmir’in 19 metropol ve bağlı 11 ilçesinde kurban satış ve kesim yerlerini belirledi. Ayrıca kurban kesim ücretlerini bayramın 1. günü için büyükbaş hayvanlarda 165 TL, küçükbaş hayvanlarda 45 TL olarak belirledi. Büyükşehir Belediyesi 1. gün yığılmaları engellemek amacıyla kesim bedellerinde 2. ve 3. gün indirim yapacağını açıkladı. Buna göre büyükbaş hayvanlar için 140 TL, küçükbaş hayvanlar için ise 35 TL alınacak.
Eziyet edene 738 TL ceza
Kurban kesimi için geçen yıl olduğu gibi bu yıl da randevu sistemi geçerli olacak. Kurban kesim yerlerinde veteriner, polis, zabıta ve kasaplar odası temsilcileri görev yapacaklar ve kesimlerin hayvanlara eziyet yaptırılmadan gerçekleştirilmesini sağlayacaklar. Gelelim cezalara: İzmir ve ilçelerinde Diyanet İşleri Başkanlığı’nca belirlenen kurban hükümlerine uymayanlar ile kesim yerleri dışında hayvan kesmeye kalkışanlara 1848 TL, kurbanlıklara eziyet ve işkence edenlere de 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’nda belirlenen 738 TL para cezası uygulanacak. Bu cezalar İzmir Kurban Komisyonu tarafından kesilecek. Daha bitmedi; belirlenen kurallara uymayanlara ve kurban atıklarını kamuya ait alanlara bırakanlara Büyükşehir Belediyesi deKabahatler Kanunu’nun 41/3. maddesi gereğince 70 TL daha para cezası uygulayacak.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

twenty + 4 =

Yeniler

Köşe Yazıları