SOKAKTAKİ CAN’LARA MAMAMATİK

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Sokaklarda yaşayan kedi ve köpekler için dünyada ve Türkiye’de ilk geri dönüşümlü mamamatik uygulamasını gerçekleştiren Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Ali Fuat Güven Caddesine de bir tane yerleştirdi.

Eskişehir’de dört yıl önce bir ilki gerçekleştirerek sokak hayvanlarına kuru mama ve su sağlayan, geri dönüşümlü, güneş enerjili mamatiklere bir yenisi eklendi. Hayvan severler, mamamatik için Büyükşehir Belediyesi’ne minnet borçlu olduklarını söylediler.

Sahipleri tarafından sokağa bırakılan ‘can’ların  aç ve susuz kalmaması için kentte birçok bölgeye kulübeler yerleştiren Büyükşehir Belediyesi, hayvan severlerle birlikte Ali Fuat Güven Caddesi’ne geri dönüşümlü bir mamamatik yerleştirdi.

Mamamatik uygulamalarının çok yararlı olduğunu belirten Eskişehir Kent Konseyi Hayvan Hakları Çalışma Grup Başkanı Ece Bilgin,  “Mamamatikle hem geri dönüşümlü pet şişelerin doğaya zarar vermesi önleniyor, hem de sokakta yaşayan ‘can’ların susuz ve mamasız kalmaması sağlanıyor. Ali Fuat Güven Caddesi’ndeki ‘can’larımız için çok mutluyuz. Hayvan severler adına Büyükşehir Belediyesi’ne ve Başkanımız Büyükerşen’e teşekkür ederiz” dedi.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

four × four =

Yeniler

Köşe Yazıları