Tanrıkulu: Trakya’nın en iyi hayvan barınağı Edirne’de

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Edirne

EDİRNE Belediye Başkanlığı Veteriner İşleri Müdürlüğü Sokak Hayvanları Barınağı’nda kalan sokak hayvanları deneyimli personelin sevgi ve ilgisiyle hayata tutunuyor. Edirne Belediye Başkanlığı Veteriner İşleri Müdürlüğü Sokak Hayvanları Barınağı’nın Trakya’nın en iyi barınağı olduğuna dikkat çeken Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, daha iyi hizmet verebilmek, sokak hayvanlarına daha iyi şartlarda bakımını gerçekleştirebilmek için barınağı genişletme çalışmalarının devam ettiğini söyledi.
Paşaçayırı mevkiinde hizmet veren Edirne Belediye Başkanlığı Veteriner İşleri Müdürlüğü Sokak Hayvanları Barınağı’nda 1 Veteriner Hekim, 1 Veteriner Sağlık Teknikeri, 2 Veteriner Sağlık Teknisyeni ve 10 personeli, sokak hayvanlarının hayata tutunması ve yeni sahiplerini bulabilmesi çalışmalara devam ediyor. Sokakta yaşayan hasta, yaralı, bakıma muhtaç ve küpeli olmayan kontrolsüz sokak hayvanlarını tespit ederek toplayan personel, barınağa getirilen hayvanların tedavilerini gerçekleştiriyor. Tedavisini gerçekleştirdikleri köpek hayvanlarına küpe ve mikroçip taktıklarını ifade eden Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, “Sokak hayvanları aşılanıp kısırlaştırıldıktan sonra tekrar alındıkları yerlere geri bırakılmaktadır. Şuanda barınağımızda 250 köpek ve 15 kedi bulunmaktadır” diye konuştu.
BARINAK GENİŞLETİLİYOR
Barınağın yanında alana ek bir bölüm daha yaptıklarını ifade eden Tanrıkulu, “Barınağımızın yan tarafında bulunan alanı sokak hayvanlarımız için genişletiyoruz. Trakya’nın en iyi barınağı olan Edirne Belediye Başkanlığı Veteriner İşleri Müdürlüğü Sokak Hayvanları Barınağı’nın kapasitesini bir kat daha artırağız. Barınağımızda tedavileri gerçekleştirilen hayvanlarımızın sağlıklı bir ortamda özgürce yaşayabilmelerini hedefliyoruz” dedi. Barınakta kalan hayvanların yeni sahiplerini de beklediğine dikkat çeken Tanrıkulu, “Ailelerden beklentimiz çocuklarıyla birlikte hayvan barınağını ziyaret etmeleri. Hayvan barınağında kalan minik canların Edirne halkının sevgisine ve ilgisine çok ihtiyacı var” diyerek, evlerinde hayvan beslemek isteyen vatandaşların pet shoplardan önce barınağı ziyaret etmelerini istedi.

DHA

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir Yanıt

  1. Sevgili büyüklerim ben beyendikte bir sitede oturuyorum burada bir çok köpek
    Var çoğu hasta ve aç Ben 10 yaşında bir çocuğum köpeklere yardım edersiniz çok
    sevinirim

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

twenty − 10 =

Yeniler

Köşe Yazıları