Teknolojik Olarak da Ekonomik Olarak da Gelişiyoruz

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

İstanbul Veteriner Hekimler Odası Başkanı Prof. Dr. Murat Arslan ile veteriner hekimlik ve pet sektörü konulu bir röportaj gerçekleştirdik. Murat Arslan sektörle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

– Pet sektöründe veteriner hekimlik ile ilgili yeni gelişmelerden bahseder misiniz?

Pet hekimliği ülkemizde giderek daha çok hekimin istihdam olduğu, bilimsel teknolojik gelişmelerin hizmetlere yansıdığı ve böylece daha nitelikli bir hekimlik haline gelmektedir. Birçok muayenehanemizde teşhis amaçlı yeni cihazlar ve yöntemler kullanılmaktadır. Ekonomik anlamda da oldukça gelişen bu sektör, son yıllarda önemli gelişmeler kat etmiştir. İstanbul’da klinik sayısı hızla artmaktadır.

– Önümüzdeki süreçte ve uzun vadede ne gibi planlarınız var?

Veteriner hekimlik gelişmiş ülkelerde  beşeri hekimlik gibi belki bazen daha da ilerisinde her türlü teknolojik ve bilimsel gelişmeleri kullanmakta teşhis ve tedavide önemli aşamalar kat etmiştir. Buna paralel olarak da veteriner hekimlik algısı  her zaman toplumda saygın bir yerdedir. Ülkemizde mesleğimizin algısı açısından yapılması gerekenler hala vardır. Gerek mevzuat gerekse eğitim açısından beklentiler hala yüksektir. Birçok fakülteden mezun olan meslektaşlarımızın bilgi ve birikim olarak aynı noktaya getirilmesi oldukça önemlidir. Meslek odalarına burada görev düşmektedir. Bu amaçla çeşitli eğitimler meslek içi toplantılar kurslar planlayıp gerçekleştirmeye çalışıyoruz.

– Mevcut çalışmalarınızdan biraz bahseder misiniz?

Bu yıl bir eğitim programı yaparak yayınladık. Plana uygun olarak eğitimlerimiz yapılmaktadır. Tüm meslektaşlarımızın katılması amacıyla mümkün olduğunca eğitimlerimizi ücretsiz yapmaya çalışıyoruz. Diğer taraftan gerek mevzuat açısından gerekse diğer alanlarda mesleğimiz açısından bir hak kaybı oluşmuşsa gerek idari girişimler gerekse hukuksal yolla mücadele etmeye çalışıyoruz.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

fifteen − six =

Yeniler

Köşe Yazıları