TOLSA İLE SOHBETİMİZ

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

-Firmanızdan bahseder misiniz, Tolsa kimdir ?
TOLSA ailesi olarak merkezi İspanya’ da yer alan ve dünyanın birçok ülkesinde madencilik faaliyeti gösteren bir grubuz. 1957 yılında İspanya’ da kurulduk ve Türkiye, Senegal, Fas, Arjantin ve Amerika gibi ülkelerde maden ocaklarımız bulunuyor. Bunlara ek olarak Fransa , Hollanda ve Ingiltere’de de fabrikalarımız bulunuyor. 100 milyon tonun üzerinde rezervi bulunan maden ocaklarımızdan çıkardığımız hammaddeyle ürettiğimiz 250’ den fazla ürünümüzü SANICAT, SANIDOG, SANIBIRD ve farklı markalar altında tüm dünyada 5 kıtada 120’ den fazla ülkeye ihraç ediyoruz. Yüzde 40’a yakın pazar payıyla Avrupa’da madencilik anlamıda liderliğimizi sürdürüyoruz.

– Sektörün gelişmesine sağladığınız katkılardan bahseder misiniz?
Evcil hayvanlara 35 yıldan fazla bakım sağlayan ve hayvanseverlerin yakından tanıdığı SANICAT, SANIDOG, SANIBIRD gibi markalararın yaratıcısı TOLSA GROUP olarak Türkiye’ deki yatırımlarımıza devam ediyoruz. Türkiye ‘ ye girişimiz 25 Eylül 2013 ‘ de Eskişehir Sivrihisar’da satın alınan Polatlı Maden İşletmeleri ile oldu. Yaklaşık 25 Milyon TL yatırım yaparak burada 50 bin metrekarelik bir tesis inşa edildi . ve yatırımlarımızın 2019 yılı sonuna kadar 50 Milyon TL ‘ ye ulaşacağını öngörüyoruz. Tolsa Group olarak Türkiye’deki bu yatırımımızla birlikte bulunduğumuz bölgelerede hem hizmet ederek hem de istdihdam edilen kişi sayısını artırarak fabrikalarımızın kapasitesinin her geçen yıl artacağını öngörüyoruz.

-tolsa olarak hedefleriniz nelerdir?

15’ den fazla ülkeden 850’den fazla kalifiye uzmandan oluşan uluslararası bir ekibimiz var. Kurumsal değerlerimiz ise açık bir amaca sahip. Şöyle ki; yaptığımız her şey iki ana temele dayanıyor, İnovasyon ve Mükemmellik. Bu temelde büyümeye devam ederek ve tüm müşterilerimize kişiselleştirilmiş ve kapsamlı bir değer sunmanın bizi diğerlerinden ayırarak bizi bugünlere taşıdığı inancındayız.

-Tolsa’yı bugüne taşıyan iç süreçlerinizden bahseder misiniz?

Üretim zincirleri, iş metodları, lojistik, teknik yardım… bunların hepsi, sürekli olarak gelişmemizi sağlayan, sunduğumuz tüm ürün ve hizmetlerin kalitesini sağlayan Global Yönetim Sistemine entegre edilmiştir. Kaliteye ve sosyal sorumluluğa olan bağlılığımız, tüm faaliyetlerimizin yönetimine uyguladığımız ölçülebilir bir husustur. Çevre politikamız, kaynakların sürdürülebilir yönetimini amaçlayan çalışma sistemleri geliştirmeye odaklanmakta ve hem tedarikçiler hem de yükleniciler için bağlayıcıdır. Önleme politikamız, her çalışma merkezinde sıkı sıkıya takip edilmekte, yerel mevzuatın gerekliliklerine uyulmakta ve çalışanlarımızın çalışma koşullarının sürekli iyileştirilmesine yönelik eğitim ve katılımlarının teşvik edilmesi üzenine kuruludur.

Çevre bilinci
Çevreye saygı duyuyor ve önemsiyoruz. Dahası, düzenlemeye uyma meselesi değil, prensip olarak yapıyoruz. Yaklaşımımızı her adımda buna göre ayarlayarak: patlayıcı madde olmadan madencilikten üretim, paketleme ve nakliye yoluyla temiz enerjiyi kullanmak, emisyonları azaltmak ve dökülmeleri ve atıkları en aza indirgemek en çok önemsediğimiz konuların başında yer alıyor.

Sosyal sorumluluk
Tüm çalışanlarımızın mevcut yasal çerçeve tarafından belirlenen şartlara uygun çalışma koşullarına sahip olduklarını garanti etmek öncelikli görevimizdir. Faaliyet gösterdiğimiz tüm bölgelere Sanicat ve Tolsa’nın değerlerini yaymak için uluslararası etki alanımızdan da yararlanıyoruz. Bu nedenle, Senegal’deki Lam-Lamséré ve Ndiakhaté gibi topluluklarda eşit fırsatlar, yerel kalkınma ve ayrımcılık yapılmasını engellemeye yönelik sosyal sorumluluk projeleri başlatıyoruz.-Ar-Ge yatırımlarınızdan biraz bahseder misiniz?

Tolsa’da, müşterilerimizi dünya çapında daha rekabetçi hale getirmeye yardımcı olacak yeni yollar açmaya olan bağlılığımızın bir parçası olarak yenilikçi ürünlerin öncüleri ve yaratıcılarıyız. Bunu başarmak için, mevcut ve gelecekteki ihtiyaçlarına uyarlanmış çözümler sunmamızı sağlayan 1800 m2’den fazla uzman laboratuarımız var. Dünyanın en prestijli araştırma merkezleri ile işbirliği içinde geliştirilen yoğun inovasyon çabalarımızın meyveleri, 50’den fazla patentin tesciliyle gösterebiliriz. Kalite ve yenilik için en katı standartlara uymak için üretim sürecinin her detayını titizlikle kontrol ediyoruz. Ar-Ge departmanımız ise özel killer alanında uluslararası bir liderdir ve tasarladığımız ürünler ana kalite kontrol kurumları tarafından da desteklenmektedir. Tolsa Türkiye olarak da ürünlerimizin, süreçlerimizin ve hizmetlerimizin kalitesini aşağıdaki sertitifikaları da alarak tescillemiş bulunmaktayız.

-Biraz da Sanicat markasından biraz bahseder misiniz?

SANICAT olarak evcil hayvan pazarında global anlamda 35 yılı aşkın süredir yenilikçi ve kaliteli ürünlerle varız. Evcil hayvan bakım ürünleri için Avrupa pazarında lider olan% 100 İspanyol şirketi olan Tolsa’nın bir markasıdır. Türkiye’de de 2013 yılında SANICAT ile pazara giriş yaptık. Ürünlerimizin tamamı tüm Türkiye genelinde pet shop, veteriner hekim klinikleri ve e-ticaret siteleri üzerinden temin edilebiliyor.

-Sanicat ile diğer kedi kumu markalarının arasındaki fark nedir?

İlk olarak biz SANICAT’ iz! Paketlediğimiz her bir ürün fabrikadan çıkan “TEK” ürün gibi itinayla hazırlanıyor. Sizleri ve evcil hayvanlarınızı her zaman önemsiyoruz, tabi aynı zamanda çevreyi de! Her zaman özenle üretiyoruz, kalitemizden ödün vermeden ve doğaya ve hayata saygılı üretim yapıyoruz. Bu bilinci bir düzenlemeye uyma meselesi veya zorunluluk olarak görmekten çok prensip olarak ele alıyoruz. Bunu tüketicilerimizin de takdir ettiğine inanıyoruz, büyüyen pazar payımızın da bu durumun en büyük göstergesi olduğunu düşünüyoruz.
Günün sonunda işine saygı duyanlar mutlaka kazanıyor

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

two × 5 =

Yeniler

Köşe Yazıları