Türkiye’de Üretilen ilk 7’li Karma Aşı

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Türkiye’de üretilen
ilk 7’li karma aşı piyasaya sunuldu Ata Fen, Colimix 7 aşısını meslektaşlarının ve hayvancılık sektörünün hizmetine sundu. Aşının satış izninin alınmasını kendi arasında kutlayan Ata Fen yetkilileri pasta keserek “hayırlı, uğurlu olsun” dileklerini paylaştılar.
Kutlama için bir araya gelen gruba teknik açıklamada bulunan Aşı Üretim Bölümü Direktörü Dr. Mestan Özyer Clostridyum perfringens B,C,D, Novyi, Septicum, Chauvoei ve E.coli komponentlerinden oluşan 7’li karma aşının veteriner hekimlerin ve hayvan sahiplerinin yüzünü güldüreceğini, Avrupa Farmakopesine uygun bir aşı üretmiş olmakla ve Türkiye’de üretilen ilk 7’li karma aşıyı piyasaya GUv*ıı ASIlıvorufi vermekle büyük gurur duyduklarını ifade etti.
Tek aşıyla yanıkara, malignant ödem, kara hastalık, bradzot, enterotoksemi hastalıklarına ve E.coli enfeksiyonlarına karşı bağışıklık sağlamanın Colimix 7 ile mümkün olacağını söyleyen Dr. Özyer, kısa bir süre içerisinde 9’lu karma aşının da kullanıma sunulacağını müjdeledi. Avrupa Farmakopesine göre aşı üretiminin zorlukları olduğunu, ancak sonucunun yüz güldürücü olması dolayısıyla bu zorlukların üstesinden gelindiğini söyleyen Dr.
Özyer’i ve ekibini tüm merkez personeli içtenlikle alkışladılar. Tahir S. Yavuz önce Dr. Mestan Özyer’i ve sonra da aşıyı üreten ekibi kutladı ve başarılarının artarak devam edeceğine inandığını belirtti, Personel kendi arasında pasta keserek, ağız tadıyla üretimlerinin sürmesi dileklerini ifade ettiler.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

seven + 10 =

Yeniler

Köşe Yazıları