Türkiye’nin en büyük hayvan barınağında sona gelindi

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Trabzon’da 4,5 milyon liraya mal olması planlanan modern merkez, 89 dönüm arazi üzerinde kuruldu. Merkezde tüm sokak hayvanları ve doğada yaralanmış her türlü canlının tedavileri yapılacak.

turkiye-nin-en-buyuk-hayvan-barinaginda-sona-gelindi-7513045Trabzon’da yapımına başlanılan ve yaklaşık 4,5 milyon liraya mal olması planlanan Türkiye’nin en büyük ve modern hayvan barınağında sona gelindi.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, yaptığı yazılı açıklamayla, ‘Doğal Yaşam Alanı ve Sokak Hayvanları Bakım Merkezi’ni kente kazandırdığını belirtti.

89 dönüm alan üzerine kurulan merkez, 450 köpek kapasiteli olacak. Merkezde tüm sokak hayvanları ve doğada yaralanmış olan her türlü canlının tedavilerinin yapılacağı bölümler ve ameliyathaneler yer alacak.

Ayrıca, ziyaretçiler için dinlenme yerleri de inşa ediliyor. Tesisin tümündeki inşaat faaliyetinin yüzde 70’i tamamlandı.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, “Türkiye’de hayvan dostu barınakların en büyüğü, en kapasitelisi ve tabiatın en güzel bölgesinde yer alanı, Trabzon’un Çağlayan Kendirli Mahallesi’nde şehrimize, insanlığa kazandırıyoruz. Burada elektriğini jeneratörle, suyunu taşıyarak kullanan yüklenici firma arkadaşlarıma ve tüm çalışma arkadaşlarıma Trabzon adına teşekkür ediyorum” dedi.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 × five =

Yeniler

Köşe Yazıları