Türkiye’nin İlk Evcil Hayvan Mezarlığı

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bursa Osmangazi Belediyesi ‘nin açmış olduğu Türkiye’nin ilk evcil hayvan mezarlığı kapasitesinin dolması nedeni ile büyütülüyor.

turkiyenin-ilk-evcil-hayvan-mezarligi

Bursa Osmangazi Belediyesi ‘nin açmış olduğu Türkiye’nin ilk evcil hayvan mezarlığı kapasitesinin dolması nedeni ile büyütülüyor. Toplamda 500 mezar kapasiteli olan mezarlıkta 495 tane hayvanın gömülü olduğu ve diğer hayvanların defnedilebilmesi için mezarlık bin metrekare daha genişletilecek. Mezarlık kurulalı 7 yıl oldu ve uzun zaman geçirmiş küçük dostlarını kaybetmiş hayvan sahipleri buraya çok ilgi gösterdiler. Ve toplamda 495 tane hayvan gömüldü. Ve artık yeteri kadar kapasite olmadığı için Bursa Belediyesi mezarlığı büyültme kararı aldı. Büyültme çalışmalarında mezarlığın hemen yanında bin metrekarelik bir boş arazi mezarlığa dahil edildi.

Evcil hayvanların sahipleri bayramlarda ve resmi tatillerde küçük dostlarını ziyarete geliyor ve bu ziyaretlerde mezarların etrafına çiçekler bırakıyorlar. Öte yandan türkiye’nin ilk hayvan mezarlığı olan bu mezarlıkta hayvanların mezar taşlarının üzerinde çok duygu dolu sözler herkesin dikkati çekiyor. Mezarlığın büyütülmesi sonucunda hayvan sahipleri artık küçük dostlarını defnedebilecek. Bu mezarlık oldukça dikkat çekmeye ve ilgi görmeye devam ediyor.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

17 − 2 =

Yeniler

Köşe Yazıları