Türkiye’nin ilk Sitatunga yavrusu

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Oyun parkı yanında bulunan cüce su samurları, beç tavukları ve taçlı siyah turnalarla aynı barınağı paylaşan sitatungalar, havanın açık olduğu günlerde yazlık barınaklarında ziyaretçileriyle buluşuyor.
sitatunga2Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı Genel Müdürü Veteriner Hekim Yücel Yılmaz, Türkiye’nin ilk sitatunga yavrusu hakkında bilgi vererek, “Afrika’nın orta kısmında bulunan sitatunga ya da bataklık antilobu olarak bilinir. Türkiye’de sadece Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı’nda bulunan bir tür. Yaklaşık 10 gün önce de yavrumuz dünyaya geldi. Ayrıca bununla da gurur duyuyoruz çünkü Türkiye’nin ilk sitatunga yavrusu; anne ve babasıyla burada büyümesine devam ederek ileride yeni nesiller üremesi için katkı sağlayacak’’ ifadelerini kullandı.

Sitatunga, Afrika’nın orta kısmında bulunan çok yıllık bitkilerin olduğu bataklıklar ve ormanlardasitatunga1 görülüyor. Bataklığa uyarlanma morfolojisi gereği toynakları uzundur. Bitki örtüsünden yoksun bataklıklardan kaçınırlar. Bulundukları bölgedeki besinler açısından da seçicidirler. Otçul beslenen bu türler, besin ararken çevrelerindeki otlak, bataklık ve sazlıkları gözden geçirirler.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

eighteen + 9 =

Yeniler

Köşe Yazıları