Uzmanlar Uyarıyor: Evcil Hayvan Karne Hediyesi Olamaz!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp
Evde hayvan beslemek çocukların psikolojik ve sosyal gelişimine katkıda bulunsa da uzmanlar hayvanların karne hediyesi olmaması gerektiğini söylüyor.
Evde hayvan beslemek çocukların psikolojik ve sosyal gelişimine katkıda bulunsa da uzmanlar hayvanların karne hediyesi olmaması gerektiğini söylüyor.

Karne hediyesi olarak evcil hayvan hediye edilir mi?

Öğrenciler heyecanla yaz tatilini beklerken anne babalar çocuklarına karne hediyesi olarak ne alacaklarını araştırmaya başladı. Evde hayvan beslemek çocukların psikolojik ve sosyal gelişimine katkıda bulunsa da uzmanlar hayvanların karne hediyesi olmaması gerektiğini söylüyor. Bu sebeple çocuklara hediye olarak, kendini geliştirmesi sağlayacak hediyeler alabilirsiniz.

MEB’den yapılan açıklamaya göre, 2016 yılında okullar 17 Haziran 2016 tarihinde kapanacak. MEB konuyla ilgili açıklamasını aylar öncesinde yaptı. Geçen yıl Kurban Bayramı nedeniyle 4 ay ekstra tatil yapan öğrenciler bu sene 3 ay tatil yapabilecek. Okullar 19 Eylül’de açılacak.

Bu yıl ise 8.sınıfların üniversite sınavı nedeniyle 8. sınıf öğrencilerine daha erken tatil olması beklenmektedir. Son sınıflara böyle bir ayrıcalık verilmesi ve sınavlarına hazırlanmaları için vakit bulabilecekleridir.Öte yandan 8. sınıf öğrencilerinin üniversite sınavları dolayısıyla daha erken bir tarihte tatile çıkmaları bekleniyor. Son sınıflara verilen bu ayrıcalıkla öğrenciler üniversite sınavlarına hazırlanmak için daha fazla vakit bulabilecekler. Yaz tatili ne kadar süreceği de belli olmuş oldu.

2015 – 2016 öğrenim yılında, okullar 17 Haziran 2016 Cuma günü kapanacak.

YAZ TATİLİNDE ÖDEV!

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın “Sömestr tatilinde çocuklara ödev verilmemesi için öğretmenleri uyaracağız” şeklindeki açıklamasıyla konuşulmaya başlanan ödev konusuna ilişkin değerlendirmelerde bulunan Uzman Klinik Psikolog Nazende Ceren Öksüz, tatil döneminde verilen ev ödevlerinin çocuğun gelişimi üzerinde önemli etkileri olduğunu belirterek şunları söyledi: “Eğitim sistemi çağın koşullarına ayak uydurabilmek için zamanla dönüşüyor. Bu dönüşüm içinde rekabet kaçınılmaz olarak artmakta ancak bazen çocukların gelişimsel düzeylerinin üzerine çıkmaktadır. Sonuç olarak bazı çocuklarda kaygı bozukluğu, depresyon gibi istenmeyen tablolar görülmektedir.

Bu sene 2015 – 2016 öğrenim yılında, okullar 17 Haziran 2016 Cuma günü kapanacak. 19 Eylül 2016 tarihinde açılacak.

2016 GÜNCEL SINAV TAKVİMİ

Milli Eğitim bakanlığı tarafından yayınlanan 2016 sınav takvimine göre bazı sınav tarihler,
-Açık Öğretim Ortaokulu (AÖO) 2. Dönem sınavları: 19 – 20 Mart 2016
-Açık Öğretim Lisesi (AÖL) 2. Dönem sınavları: 19 – 20 Mart 2016
-5, 6, 7, 9, 10 ve 11. sınıflar için Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı: 28 Mayıs 2016
-Açık öğretim Ortaokulu (AÖO) 3. Dönem sınavları: 2 – 3 Temmuz 2016
-Açık Öğretim Lisesi (AÖL) 3. Dönem sınavları: 2 – 3 Temmuz 2016

 

 

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

three × four =

Yeniler

Köşe Yazıları