Veronalı İki Centilmen’de özel eğitimli Chucky isimli köpek de rol alıyor

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

emre kınay

Tiyatrocu Emre Kınay, sahibi olduğu Moda Duru Tiyatro’nun perdesiniShakespeare’in 400. ölüm yılına ayırdı. Ünlü yönetmen Hakan Çimenser’in yönettiği Shakespeare’in ilk eseri Veronalı İki Centilmen 2 Kasım’dan itibaren yıl boyunca Moda Duru Tiyatro’da sahnelenecek.

Müziklerini Bora Öztoprak, dekorlarını Gözde Yavuz, kostümlerini İnci Kangal Özgür, koreografisini İness Kiremitçi’nin yaptığı müzikalde, Moda Duru Tiyatro oyuncularıHakan Can Kargidanoğlu, Duru Kerim Altınbaşak, Duygu Üzüm Arat, Ezgi Yentürk, Murat Çapar, Berk Yaparel, Bilal Ercan, Zafer Altun, Efe Erkekli, Dağhan Balaban, Cem Yanılmaz, Çiğdem Akgün, Merve Dizdar, Burcu Arslan’ın yanı sıra özel eğitimli Chucky isimli köpek de rol alıyor. William Shakespeare’in 458 yıl önce yazdığı oyunun hala güncelliğini diri tutması, günümüzde hala geçerli insani ögeleri içinde barındırması sanatseverlerin ilgisini çekiyor.

Veronalı İki Gentilmen (İngilizce özgün adı:The Two Gentlemen of Verona) İngiliz oyun yazarı William Shakespeare tarafından tiyatro yazarlığı mesleğinin başlarında yazılmış komedi janrında bir oyundur. Shakespeare’in oyunları arasında en ufak sayıda oyuncu kapsayanı olup oyunları arasında ilk defa bir kadın kahramanın bir erkek çocuk elbiseleri ile sahneye çıktığı oyundur. İşlenen ana temalar arkadaşlık ve sadakatsizlikdir. Bazı yazarlar, oyunun en önemli olayının Proteus’un uşağı olan Launce’ın ile köpeği ile birlikte sahnede soytarılık yapmasını ve böylelikle esas kahramanlarından oyunu bir bakıma çalmaları olduğunu iddia etmektedirler.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

13 + seven =

Yeniler

Köşe Yazıları