Veteriner hekimler odası…

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

veteriner-hekimler-odasi-gorev-dagilimi-yapti-4328170_oKastamonu Veteriner Hekimler Odası, görev dağılımı yaptı Kastamonu İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Osman Yaman, Kastamonu’nun 1072 köy 250 civarında mezra olduğunu hatırlatarak, 290 bin büyükbaş ve 100 bin küçükbaş hayvan sayısıyla Kastamonu’da Veteriner Hekimlere önemli roller düştüğünü ifade etti. 
Kastamonu Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği ile Veteriner Hekimler Odası arasında imzalanan işbirliği protokolü çerçevesinde veteriner hekimler, kendi aralarından görev dağılımı yaptı. 
Kastamonu’da yapılması planlanan hayvancılık küpeleme çalışmalarıyla ilgili görev dağılımı yapan Veteriner Hekimler Odası üyeleri Şehit Şerife Bacı Öğretmen Veteriner Hekimler Odası Başkanı ibrahim Maşalacı, odanın eski başkanları, il Müdürlüğü teknik elemanları ve oda üyesi veteriner hekimler katıldı. 
Veteriner Hekimler Odası tarafından organize eailen toplantıda Kastamonu VeterinerHekimler Odası Başkanı İbrahim Maşalacı, Veteriner Hekimler Odasının 2012 yılı başlarında Kastamonu’nun 1/3’ünün hayvancılık küpelemesini gerçekleştirdiğini belirterek, 2013 yılında bu görev alanının büyüdüğünü belirtti. 
Merkez ve Şeydiler hariç kalan 18 ilçenin küpeleme çalışmasını kendilerinin yapacağını belirten Maşalacı, burada toplanmalarının bir nedeninin de ilçelerde bu görevi yerine getirecek olan arkadaşlarla sözleşmelerin imzalanması olduğunu söyledi. 
Kastamonu İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Osman Yaman ise, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından Türkiye’de hayvancılığın daha yüksek standartlarda yapılabilmesi için çalışmaların sürdüğünü kaydetti. Küpeleme çalışmalarının da bu kapsamdaki faaliyetlerden olduğunu, Kastamonu’da zaman içerisinde farklı yöntemler denendiğini belirten Yaman, “Dersimize çalıştık, tecrübelerimizi kullanarak daha iyi sonuçlar hedefliyoruz” dedi. Yaman, Kastamonu’nun 1072 köy 250 civarında mezra olduğunu hatırlatarak, 290 bin büyükbaş ve 100 bin küçükbaş hayvan sayısıyla Kastamonu’nun Veteriner Hekimlere de önemli roller düştüğünü ifade etti. 
Konuşmaların aramdan veteriner hekimlere “Veteriner Perakende ilaç Satış Ruhsatı Başvurulan”, “2013 yılı Sığır Cinsi Hayvanların Tanımlanması ve Tescili çerçevesindeki Protokol” hakkında bilgi verdi. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

10 − 7 =

Yeniler

Köşe Yazıları