“Veteriner Hekimleri Sözde Değil Özde Hayvanseverdir”

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Yalova’da bir partinin belediye başkan adayının seçilmesi halinde belediyede görevde yapmakta olan veteriner hekimlerin işlerine son verileceği taahhüdünü imzalamasına Aydın’dan tepki geldi.

Aydın Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Cemil Şahin, taahhüdü hazırlayan grup üyeleri ile taahhüdü imzalayan başkan adayına adeta ateş püskürdü. Yaşanan durumunun veteriner hekimleri derinden yaraladığını kaydeden Başkan Şahin, “Yalova’da bir sözde hayvansever grubun, belediye başkan adayı olan bir şahsa, göreve geldiğinde Yalova Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğünde çalışan Veteriner Hekimlerimizin işlerine son verileceği taahhüdü imzalattığını büyük bir üzüntüyle ve şaşkınlıkla öğrenmiş bulunmaktayız. Bunun yanında, mevzu bahis belediye başkan adayının hayvansever olduğunu iddia eden gruba “sizler veteriner hekimleri eğiteceksiniz” şeklinde beyanat vermiş olması da camiamızı derinden yaralamıştır. Gerçekten hayvansever herkesin de yakından bileceği gibi veteriner hekimlerimiz canları pahasına birçok meslek hastalığı ve meslek riskine karşın büyük özverilerle mesleklerini icra etmektedirler. Bizler sözde değil özde hayvansever vatandaşlarımızla sahada dirsek teması halinde hayvan refahı ve hayvan sağlığı amacıyla aynı gemide mücadele veren meslek grubuyuz” dedi.

“MESLEKTAŞLARIMIZIN ARKASINDAYIZ”
Başkan Şahin konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Ancak bu şekilde mesnetsiz ve haddini aşan olaylar bizlerin motivasyonunu olumsuz etkilemekte hekimlik onurumuzu incitmektedir. Meslek örgütü olarak Belediyelerde çalışan ve hekimlik mesleğini titizlikle, fedakarlıkla icra eden 1500 e yakın meslektaşımızın arkasında olduğumuzu, karalama kampanyalarına ve kara propagandalara alet ettirmeyeceğimizi herkes bilmelidir. Biz Aydın Veteriner Hekimleri Odası olarak, belediyelerimizde çalışan meslektaşlarımızın mesleklerini en iyi şekilde icra etmeleri için uluslararası destekli eğitimler düzenliyoruz ve düzenlemeye de devam edeceğiz. Biz veteriner hekimler, Allah’ın dilsiz kulları olan hayvanlar için çok can verdik, bundan sonra da can vermekten asla imtina etmeyeceğiz”

Kaynak:sesgazetesi.com.tr

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

twenty + eighteen =

Yeniler

Köşe Yazıları