“Wodoti bir hayalden daha çok bir hedef ile yola çıktı”

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

– Bize Wodoti’den bahseder misiniz? Ne kadar zamandır sektörde, nasıl

    başladı?

 

Wodoti son iki yıldır sektöre girmiş durumda. İlk olarak patenti ve faydalı modeli tarafımıza ait olan 3 elekli kedi tuvaleti ile bu yola başlayan markamız, Hollanda markası olan Pets&Joy ile Türkiye ve Ortadoğu distribütörlüğünü alarak yoluna devam etmektedir. Her geçen yıl onlarca ürünü bünyesine katan markamız hız kesmeden yoluna devam etmektedir.

 

– Wodoti hangi evcil hayvanlar için neler üretiyor?

Kedi ve Köpek üzerine çalıştığımız ürünlerimiz, daha çok üst segment olarak adlandıracağımız ürün gruplarını bünyesinde bulundurmaktadır. Üretimini yapmış olduğumuz ürünler, kendi kategorilerinde özellikli ürün olarak konumlanması için sürekli ARGE çalışmalarını yürütmekteyiz.

 

– Ürünlerinizi hangi mecralardan satışa sunuyorsunuz? Bir evcil hayvan

    mağazasında ürünlerinizi bulmamız mümkün mü?

Ürünlerimiz markamızın hedef kitlesine ulaşabileceği tüm petshop ve veteriner kliniklerine konumlandırmış bulunmaktayız. İnternet üzerinden satışımız yoktur. Türkiye’de İstanbul, İzmir, Ankara, Bursa, Antalya daha doğrusu Marmara’dan başlayarak Akdeniz’e kadar sahil kesiminde yer alıyoruz diyebiliriz.

 

 – Bir ürünün piyasa sürülmesinden önce hangi kriterleri taşıması gerekli?

İlk önceliğimiz, ürünlerimizi minik dostlarımızın sağlığını etkilemeyecek ve yaşam alanlarını onlara huzurlu kılacak şekilde tasarlıyor ve üretiyoruz. Ancak unutulmaması gereken şudur ki alınan tüm materyaller için geçerli olan tek kavram her şeye evcil hayvan sahibi karar vermektedir. Bu kararı verirken de genellikle yaşam tarzları ön plana çıkmaktadır. Bu yaşam tarzlarını iyi analiz etmeli ve kişinin kenidini iyi hissedeceği ürünlerini sunmanız gerekmekte. Bu yaklaşım sayesinde sektörde bulunmayan, yani kategori dışı ürünleri de yavaş yavaş denemeye başladık. Bu denemeler sayesinde sadece evcil hayvanların ihtiyaçlarını değil sahiplerinin beğenilerini toplayrak marka konumlandırmamızı gerçekleştiriyoruz.

 

– Wodoti için bayilik çalışmaları yapıyor musunuz yoksa hedefiniz direkt olarak son tüketici mi?

İstanbul merkezli bir marka olduğumuz için bu bölgeyi kendimiz yönetiyoruz. Ancak son 2 fuarda Ege ve İç Anadolu bölgeleri için bayilik yapılandırmaları gibi çalışmaları başlattık. Bu çalışmaları zamanla tecrübe ederek 2018 içinde sonuçlandırmayı planlıyoruz.

 

– Evcil hayvan sahiplerinden gelen dönüşler nasıl? Biraz bahseder misiniz?

Biz fuar çalışmalarımızda bu sonucu daha çok alabiliyoruz ve şimdiye kadar katıldığımız Ankara, İstanbul ve İzmir fuarlarındaki geri dönüşleri topladığımızda farkındalık gösteren marka, gerçekten çok ilginç ürünler, iyi düşünülmüş ürünler gibi cümleler kuruldu. Çıkardığımız sonuç ise biz doğru yoldayız. Belli bir tüketici kitlesini hedefleyen ve ürünlerinin %80’ini Türkiye’de üreten bir marka olarak 2019 sonuna kadar işlevsel ve kalite anlamında üst segment ürünler olarak zihinlerde yer etmeye başlayacağımıza inanıyoruz.

 

– Geleccek yıllar için yatırım planlarınız var mı? Neler düşünüyorsunuz?

Firma olarak aslen reklam ajansı kökenliyiz ve 13 yıldır bir çok marka ile montanlı çalışmalar yapmaktayız. Şirketimizi aile şirketi olarak yönetiyoruz. Yönetim kadromuzda yer alan bireylerin İsviçre kökenlisi, finans alt yapısından gelenleri ve bir marka uzmanı olduğunu düşünürsek mutlaka ilerisi için planları olduğu sonucunu çıkartabilirsiniz. Bizim de bir çok Türk markasının da hedefi olan yurt dışına açılmak olan hedefi, 2018 senesi içinde başlatmış bulunmaktayız. Tabi ki markamızın sektör tecrübesi eksikliği olduğunu kabul ediyoruz. Bu açığı kapatmak için de elimizden geldiğince tüm fırsatları değerlendiriyor ve global dünyadaki sektörel faaliyetleri yakından takip ediyoruz.

 

– Pet sektörü önümüzdeki 5-10 yıllık süreçte nasıl ilerleyecek,

    düşünceleriniz nedir?

Pet sektörü hepimizin bildiği gibi Türkiye’de son 3-5 yıl içinde sürekli dikey büyümede ve global anlamada bakarsak da çok ciddi bir sektör olduğunu kabul edebiliriz. Ancak Türkiye’de henüz sektörün ilerlediği ülkelerdeki gibi alt yapı çalışmaları tam anlamıyla oturmuş değil. Biz gelecek vaad eden bu sektörde kendi markamızın da yer alması için canı gönülden çalışıyoruz. 10 yıl yorum yapabilmek için çok uzun bir süre ancak önümüzdeki 5 yıl içinde çok ciddi değişimler bizleri bekliyor bunları biliyoruz. Firma yapısında bulundurduğumuz yatırım ve marka danışmanlığı alanımızın 6 aydır üzerinde çalıştığı pet sektörü için söylenebilecek tek şey, global şartlara ayak uyduran yapıların oluşacağı ve bu sektörün tahmin edilenden çok daha fazla büyüyeceği.

 

 – Türkiye veya yurtdışında yapılan evcil hayvan fuarlarına katılma

    şansınız oldu mu? Deneyimlerinizi paylaşır mısınız? Önümüzdeki süreçte

    katılmayı planladığınız fuarlar var mı?

Sektöre girdiğimizden beri Türkiye’deki tüm fuarlara katılım sağladık. Hedefimiz 2018’den sonra düzenlenecek ilk Almanya fuarında yerimizi almak. Ancak o döneme kadar Türkiye’de düzenlenen tüm fuarlara katılmaya devam edeceğiz.

 

– Son olarak sizin okurlarımıza söylemek istedikleriniz var mı?

 

Wodoti markası bir hayalden daha çok bir hedef ile bu yola çıktı. Bugün gerçekleştirdiğimiz tüm ürünlerin tasarım çalışmalrında birebir firmamızın imzası bulunmaktadır. Amacımız herhangi bir ürüne rakip olmak değil, farkındalık yaratacak, insan hayatını kolaylaştıracak, görsel keyfe yönelik, evcil dostlarımıza zarar vermeyecek ve inovatif ürünleri sektörün tüm paydaşlarına sunmak. Diğer tarftan tüketicide yaratmak istediğimiz algı ise, eğer farklı bir ürün var ise bunu mutlaka Wodoti yapmıştır demelerini sağlamak.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

17 − fourteen =

Yeniler

Köşe Yazıları