Yanlış aşı köpekleri öldürdü

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Nevşehir Hacıbektaş’taki belediye veterineri, yeni doğum yapan sokak köpeği ve yavrularına aynı aşıyı uyguladı. Kısa süre içinde yavrulardan ikisi öldü.

yanlis-asi-kopekleri-oldurdu-8054084Hacıbektaş, Türkiye’nin en çok adak adanan yerlerinin başında geliyor. Bu nedenle çevre il ve ilçelerde yaşayanlar bakamadıkları sokak hayvanlarını buraya getiriyor. Özelikle köpek nüfusunun çok yoğun olduğu ilçede ilgi de o oranda az. Bu nedenle hayvanseverler devreye giriyor.

Bölgeyi ziyaret eden hayvanseverlerden Ebru Kılıç, çok dramatik bir görüntüyle karşılaştı. Kılıç ve beraberindekiler, Hacı Bektaş-ı Veli türbesinin önünde bulunan ‘sevgi yolu’nda yavrulamış bir köpek buldu. Hayvan ve yavruları, soğuk havada zayıf düşmüş, tir tir titriyorlardı.

Anne ve yavrulara aynı aşıyı yaptı

İlçede bulunan veterinerlerin müdahale yapamayacaklarını söylemesi üzerine, Ebru KılıçHacıbektaş Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu ile görüştü. Kılıç, 12 yıldır ilçeyi yöneten Selmanpakoğlu’na ilçe içerisinde yüzü yaralı, enfeksiyon kapmış köpeklerin olduğu bilgisini verdi.

Başkan, belediyenin veterineri ile irtibata geçerek makamına çağırdı, gerekli işlemlerin yapılması için kendisine talimat verdi.

Köpekleri muayene eden belediye veterineri Tuncay Karataş, yavrulara iç-dış parazit aşısı yapılabileceğini, diğer aşılar için ise daha erken olduğunu söyledi. Veteriner anne köpek ve yavrulara aynı parazit aşısını yaptı. Aynı gece, sekiz yavrudan biri gece öldü.

Ankara’dan ekip geldi

Veterinerin müdahale etmemesi üzerine Ankara’daki Referans Veteriner Kliniği ekibi Hacıbektaş’a geldi. Veteriner Akife Kaya ve ekibi ilçede bulunan 40 köpeği kırmızı boya ile işaretledikten sonra kuduz, iç-dış parazit ve karma aşılarını yaptı. Ekip, yüzü yaralı bir köpek ile bacağı sakat köpeği araca alarak ameliyat için Ankara’ya götürdü. Köpekler Ankara’da ameliyat edildi.

Ekip döndükten sonra Hacıbektaş’ta yavrulardan biri daha veteriner Mete Yarar’ın müdahalesine rağmen öldü.

Yanlış iğne yavruları öldürdü

Yapılan incelemede, anne köpeğe yapılan aşının yavrulara yapılması nedeniyle ölümlerin gerçekleştiği ortaya çıktı.

İki yavrunun yanlış iğne sonucu ölmesi üzerine, hayvanseverler belediye veterineri Tuncay Karataş’ın görevden alınması için şikayet dilekçesi verdi. Ayrıca ilçedeki köpekler için barınak talep edildi.

Nevşehir’in ilçesi Hacıbektaş, daha önce de köpek ölümleriyle gündeme gelmişti.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

sixteen − 5 =

Yeniler

Köşe Yazıları