YAZLIKÇILARIN BIRAKTIĞI KÖPEKLER…

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

multeci02 izmir’in Karaburun ilçesine bağlı Mordoğan beldesinde sayılan 100’ü aşan sahipsiz köpekler, topluca bir hayvan damına saldırdı. 
Süleyman İzbul adlı besicinin 4 koyununu parçalayan köpekler, bir hayvanı da ağır yaraladı. Üç hafta önce bir besicinin 10 civarında koyununu telef eden köpekler, son olarak besici Süleyman İzbul’a ait koyunlara saldırdı. 
Yazdan kalan kabus Yazlıkların yoğun olduğu Mordoğan beldesinde köpek sayısındaki artışa yazlıkçıların yol açtığı öne sürüldü. Yaz başında çocuklara karne hediyesi veya oyuncak olarak alınan köpeklerin, yaz sonunda terk edildiğini belirten Mordoğanlılar, “Sokaklara bırakılan hayvanlara ya biz bakıyoruz veya belediyenin imkanları ile besleniyor. Ancak sayıları 100’ü aşmca belde içinde sürekli boğuşmaya başladılar. Bu kavgalardan kaçan Ahmet ve yalandaki dağ köylerine yönelen köpekler, buralarda yiyecek bulamadığı için gördükleri her canlıya saldırmaya başladı” dediler. 
 Başkandan uyarı Mordoğan Belediye Başkanı Ahmet Çakır, çocuklara karne hediyesi olarak alınan ev hayvanlarının zamanla büyük bir sıkıntıya yol açtığım söyledi. Çakır, ailelere çağrıda bulunarak, şu önerilerde bulundu: “Çocuklarına eğlence diye kediköpek gibi evcil hayvan almayı düşünenlere bunu yapmamalarını öneriyorum. Sorumluluğunu alamayacağınız hayvanı kendinize bağlamayın. Burada, gözümüzün önünde onlarca köpeği görüp elimizden geldiğince beslemeye çalışıyoruz, kısırlaştırıyoruz ama ne yazık ki yetişemiyoruz. Bu durumda veliler, seçim yaparken bu hayvanlara devamlı bakıp bakamayacaklarını dikkate almalı. Bunların da canlı olduğunu, ev ortamından sonra doğal yaşama uyum sağlayamadıklarını bilmeli.” 
İlk saldırı değil fakır Besici Süleyman İzbul, bu saldırının ilk olmadığını, daha önce de köpeklerden zarar gördüğünü söyledi. Üç hafta önce bir başka üretici Abdullah özçalık’ın hayvanlarına sürü halinde köpeklerin saldırdığını ve çok sayıda hayvanı parçaladığım söyleyen İzbul, “Bu işe bir çare bulmak lazım. Belediyeye gidiyoruz, ‘Sokak hayvanlarım toplayamayız, doğal hayatından ayıramıyoruz’ diyorlar. Hayvan Haklan Kanunu bizlerin mağduriyetine sebep oluyor. Çitle çevrili özel arazide onlarca köpeğin koyunlara saldırması, hayvan haklarının hangi maddesine sığar” dedi.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

twenty − five =

Yeniler

Köşe Yazıları