YENİ SAHİPLERİNİ ARIYORLAR

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürlüğü, sokaktan toplanarak bakımları yapılan kedi ve köpeklerin sahiplendirilmesi için çalışma başlattı.

 YENİ SAHİPLERİNİ  ARIYORLAR

Büyükşehir Belediyesi’ne hayvan barınağında sokaktan toplanarak tedavisi yapılan, çip takılarak kayıt altına alınan 1280 köpek ve 955 kedi bulunuyor. Her türlü bakımı yapılan hayvanların sahiplendirilmesi için belediye tanıtım çalışması yapıyor. Belediyenin resmi internet sayfasında ‘Onları Sahiplenin’ başlığı altında tanıtımı yapılan sokak köpekleri ve kedilerin fotoğrafları, çip numaraları yayımlandı.

İNTERNET ÜZERİNDEN TANITIM

Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı rehabilitasyon birimlerinde bulunan ve gözetim altında tutulan ‘Pet hayvanlarımıza sıcak bir yuva vermek istemez misiniz’ sloganıyla sahiplendirme çalışmaları yapan Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürlüğü yetkilileri, hayvan severleri kedi ve köpekleri sahiplenmek için davet ediyor.

Geçici bakımevinde konuk edilen sahipsiz hayvanların çoğunluğunu, melez sokak köpekleri oluşturuyor. Vatandaşların daha çok cins köpekleri tercih etmesi, melezlerin ev sahibi olmasını zorlaştırıyor. Uzmanlar ise melez veya ırk köpekler arasında fark bulunmadığını, köpeklerin sahiplerine düşkün hayvanlar olduğunu söylüyor.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

three × five =

Yeniler

Köşe Yazıları