Yıldırım’da sokak hayvanlarına beslenme desteği

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

yıldırım

BURSA, (DHA)- SOKAK hayvanlarına bakım, tedavi ve barınma imkanı sağlayan Bursa’nın merkez Yıldırım Belediyesi, yaklaşan kış ayları öncesi oluşturduğu beslenme odaklarıyla yiyecek desteği sağlıyor.

Yıldırım Belediyesi, Sahipsiz Hayvan Bakım Evi ve Tedavi Merkezi’nde gerçekleştirdiği hizmetlerin yanında sokak hayvanlarına destek olmayı da ihmal etmiyor. Özellikle yaklaşan kış mevsimi öncesi hayvanların temel beslenme ihtiyacını karşılamaya yönelik çalışmalar yapan Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, mevcut 78 kedi evi, 3 otomatik yemlik, 6 metal yemlik ve 22 su odağının yanında 8 adet kedi beslenme odağını da ilçenin muhtelif yerlerine yerleştirerek hayvanların yiyecek sıkıntısı çekmesinin önüne geçiyor. Belirli periyodik aralıklarla bu beslenme odaklarına su ve yiyecek bırakan ekipler, sokak hayvanlarının aç kalmasına izin vermiyor.

‘YAŞAM HAKKINDA SAYGI DUYULMALI’

Doğanın tüm canlıların ortak yaşam alanı olduğunu vurgulayan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu gereğince, sahipsiz sokak hayvanlarını belediyemizin Sahipsiz Hayvan Bakım Evi ve Tedavi Merkezi’nde kısırlaştırma ve aşılama işlemleri yapıldıktan sonra doğal yaşam alanlarına bırakıyoruz. Yaklaşan kış aylarında sevimli dostlarımızın kolayca yiyecek bulabilmesi adına çalışmalar gerçekleştirerek aç ve susuz kalmamaları için ilçemiz sınırları içerisinde kedi ve köpek beslenme odakları oluşturarak ekiplerimizce rutin olarak bu bölgelere su ve yiyecek takviyesinde bulunuyoruz. Ayrıca Yıldırımlı hemşehrilerimizden yiyeceklerini çöpe atmak yerine beslenme odaklarımıza bırakarak kış aylarında beslenme zorluğu çeken hayvanlarımıza yardımcı olmalarını rica ediyoruz. Unutulmamalıdır ki bu canlılar bizden yalnızca şefkat bekliyor” diye konuştu.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

4 + 17 =

Yeniler

Köşe Yazıları