Yuva bulmak için kamera karşısındalar

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

güzel ama güzelleştir‘Güzel arama, güzelleştir’ sloganıyla başlatılan projeyle sokakta bulunan yaralı köpekler, tedavi edildikten sonra kamera karşısına geçti. Profesyonel şekilde portreleri çekilen köpekler şimdi yeni sahiplerini bekliyorlar.

Sokak hayvanları, “Sokaklar Bile Yasak Bize” ve “Doyuran Kareler” sosyal sorumluluk projelerinin ortak yürüttüğü çalışma kapsamında yuva bulmak için objektife poz verdi. “Güzel arama, güzelleştir” sloganıyla yola çıkan projenin amacı, sokak hayvanlarınıngöz ardı edilen güzelliklerini ön plana çıkaran fotoğraflar çekerek farkındalık yaratmak ve böylece onları sahiplenecek aileler bulmak.Bir zamanlar sahipleriyle birlikte sıcacık evlerinde yaşayan bu köpekler çeşitli sebeplerle sokaklara bırakıldılar. Hastalıklarla açlıkla mücadele ettiler. “Sokaklar bile yasak bize” gönüllüleri onları buldu, tedavi ettirdi. Artık birer yuvaya ihtiyaçları var. Yönetmen ve profesyonel fotoğrafçı Savaş Çıkrak, fotoğrafladığı köpekler için “Siz güzel bakmayı bilirseniz onlar zaten güzel. Güzel arama, güzelleştir. ‘Doyuran Kareler’ olarak fotoğraf çekimlerini üstlendiğimiz sokak canlarını hiç böyle görmediniz. Şimdi hepsi bir yuva bekliyor” dedi.

BÜYÜYÜNCE SOKAĞA ATILDI
Maya isimli 2 yaşındaki Husky cinsi köpek, bebekken hevesle alınıp büyüyünce sokağa terk edilenlerden. Bir arabanın çarptığı Maya, barınakta bakılıyordu. Gönüllüler onu bulduğunda bir bacağı kesilmişti. Üstelik ölümcül hastalıklarla mücadele ediyordu. Tedavileri devam ederken bir de epilepsi olduğu ortaya çıktı. Onun tek istediği yaşadıklarını unutturacak sevgi dolu bir yuva.Bebekken alınıp daha sonra sokağa bırakılan dişi Golden Naz, gönüllüler tarafından Kireçburnu sahilinde diğer köpeklerden dayak yerken bulundu. Vücudunun her yerinde yaralar vardı. Yaraları iyileşince Almanya’dan bir aile talip oldu. Ancak hastalıkları yüzünden yolculuk işlemleri iptal edildi. Naz şimdi çok sağlıklı ve yeni yuvasına gitmeye hazır.

TRAFİK KAZASI KURBANI
Blanca, yıllardır sokaklarda yaşam mücadelesi vermiş bir dişi. O da trafik kazasıkurbanı. Bulunduğunda felçliydi. Çekilen röntgenler sonucu 4 ayrı kırık olduğu tespit edildi. Ameliyat oldu ve yavaş yavaş sağlığına kavuşuyor.

KUAFÖRE GİDİNCE ÇOK MUTLU OLDU
Pele isimli 6 yaşındaki köpek 3 yıl sıcacık bir evin göz bebeğiydi. Sahibi hayatını kaybedince kendini sokakta buldu. Ömrü boyunca yaşadığı ev hayatından çıkıp, sokakta yaşamayı öğrenmek zorunda kalan Pele çöplerden karnını doyurmaya çalıştı, hasta oldu. İnsanlardan kaçtığı için kimse onu tedavi ettiremedi. Sonunda “Sokaklar bile yasak bize” gönüllüleri onu buldu.  Bakımı yapıldı, kirden tüyleri traş edildi.

Hürriyet

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

9 − 2 =

Yeniler

Köşe Yazıları