Zehirlenen köpeğine su verdiği şişeden kendi de zehirlendi

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

zehirlenen köpeğine

ANTALYA’nın Kemer İlçesi’nde portakal bahçesine kedi, köpek, kirpi ve tavuklar zehirlenerek telef oldu. Pansiyon işletmecisi Recep İtaatli de zehirlenen köpeğini otomobille veterinere götürürken, hayvanı kurtarmak için tuzlu su içirdiği şişeyi yanlışlıkla ağzına değdirince hastanelik olduğunu söyledi.
Kemer’e bağlı Çıralı Mahallesi’nde portakal bahçesinde son bir haftada 6 kedi, 3 köpek, 3 kirpi ve birden fazla tavuk zehirlendi. Telef olan bu hayvanlardan 4  kedinin sahipli olduğunu söyleyen mahalle sakinleri, duruma tepki gösterdi.
Birkaç gün önce köpeğinin zehirlendiğini söyleyen pansiyon işletmecisi 38 yaşındaki Recep İtaatli, Jack Russell terrier cinsi ‘Şeker’ adlı 1.5 yaşındaki köpeğinin sabah yürüyemediğini fark ettiğini söyledi. Hayvanın ayaklarında kasılmalar olduğunu belirten İtaatli, zehirlendiğini düşünerek bir şişeyle tuzlu su içirdiği köpeğini otomobiliyle ilçe merkezindeki bir veterinere götürdüğünü, ancak kurtarılamadığını kaydetti.
“DUDAĞIMIN DEĞMESİ BİLE YETTİ”
Köpeğini veterinere götürürken susadığını ve köpeğine tuzlu su içirdiği şişeyi yanlışlıkla ağzına değdirdiğini anlatan Recep İtaatli, Çıralı’ya dönüşte dudaklarında uyuşma, kulaklarında zonklama başladığını kaydetti. Kemer’e dönmeye çalıştığını, ancak otomobili kullanamaz hale gelince 112 Acil Çağrı Merkezi’nden yardım istediğini anlatan Recep İtaatli, sonrasında ambulansla hastaneye götürüldüğünü anlattı.
Antalya’da bir hastanede sabaha kadar yoğun bakımda tedavi gördüğünü söyleyen İtaatli, “Tarım ilacı zehirlenmesi teşhisi kondu. Zehir o kadar güçlüydü ki dudağımın değmesi bile yetti. Bu olayın sorumlusu bulunduğu taktirde davacı olacağım” dedi.
‘ŞİKAYETÇİ OLACAĞIZ’
Pansiyon ve restoran işletmecisi 38 yaşındaki Cemal Demir, ‘can yoldaşım’ dediği 12 yaşındaki Alman kurdu cinsi ‘Whisky’ adlı köpeğini zehirlenmiş halde bulduğunu söyledi. Bölgede benzer zehirlenme olaylarının iki haftadır sürdüğünü kaydeden Cemal Demir, “Hayvanları sevmeyen ve zehirlemek için uğraşan birileri var diye düşünüyoruz. Çünkü Sahil Caddesi’nde bu olayların üst üste gelmesi pek hoş değil. Şu ana kadar gidip şikayette bulunmadık çünkü Recep İtaatli arkadaşımız da zehirlenip yoğun bakıma kaldırılmıştı. Onun gelmesini bekledik. Ben de biraz rahatsızdım. Pazartesi günü gidip şikayetçi olacağız ve sorumlunun bulunmasını isteyeceğiz” diye konuştu.
AYNI HAFTADA ZEHİRLENDİLER
Köfteci 48 yaşındaki Hüseyin Demir, ‘Dayı’ adlı köpeğinin zehirlendiğini belirterek, bunu yapanların bulunarak cezalandırılmasını istedi. Demir, aynı hafta içerisinde 3 köpeğin yanı sıra 6 kedi, 3 kirpi ve tavuk ölülerinin de bulunduğunu anlattı.
‘HEP BİRLİKTE DAVACI OLACAĞIZ’
Hayvanların zehirlenmiş halde bulunduğu portakal bahçesinin sahibi Nihat Karataş ise buldukları hayvanları bahçeye gömdüklerini belirterek, “Hayvanları zehirleyenlerin bulunup adalete teslim edilmesini istiyoruz. Hep birlikte davacı olacağız. Artık hayvanların ölmesini istemiyoruz” dedi.
Tekirova Jandarma Karakol Komutanlığı’nın olayla ilgili soruşturma başlattığı belirtildi.

Levent YENİGÜN/KEMER (Antalya), (DHA)

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

13 + five =

Yeniler

Köşe Yazıları