Zehirlenen rehber köpeğinin yerine yeni köpek verilecek

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

rehber kpk2

MARMARİS Belediyesi, kent sakini görme engelli 51 yaşındaki Mustafa Demirtaş’ın rehber köpeğinin zehirlenerek telef edilmesi olayının takipçisi olacaklarını duyurdu. Yapılan açıklamada, “Belediye Hayvan Rehabilitasyon Merkezi’nde bulunan, daha önce eğitim almış, ortam şartlarına uyum sağlayabilecek bir köpeğin, hızlı bir rehberlik eğitiminden geçirilerek vatandaşımıza verilmesi için çalışma yapılacak” denildi.

Osmaniye Mahallesi Camiyanı Mevkisi’nde, elektriği suyu olmayan evinde tek başına yaşayan, kardeşlerinin yardımıyla geçinen görme engelli Mustafa Demirtaş’a rehberlik eden kurt kırması ‘Doddi’ isimli köpeği, geçen 10 Kasım akşamı, kimliği belirsiz kişi veya kişilerce tarım ilaçlı salam verilerek, telef edildi. “O benim her şeyimdi” dediği köpeğinin ölümüyle yıkılan Demirtaş, köpeği telef edenin kim olduğunun belirlenmesi ve yakalanması için yetkililere seslendi.
Marmaris Belediyesi yetkilileri, konuyla ilgili yazılı açıklama yaparak olayın takipçisi olduklarını duyurdu. Açıklamada ayrıca şu ifadelere yer verildi:
“Gerek bir rehber, gerekse bir dost olarak yaşamında büyük yer kaplayan köpeğini kaybeden vatandaşımıza destek çalışmaları kapsamında; Marmaris Belediyesi Hayvan Rehabilitasyon Merkezi’nde bulunan, daha önce eğitim almış, ortam şartlarına uyum sağlayabilecek bir köpeğin, Marmaris Hayvanları Koruma Derneği ile işbirliği içerisinde hızlı bir rehberlik eğitiminden geçirilerek vatandaşımıza yardımcı olarak verilmesi için çalışma yapılacak. Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’yla görüşülerek vatandaşımızın ‘evde bakım hizmeti’ alması ve temel ihtiyaçlarının karşılanması için çalışma yapılacak. Mustafa Demirtaş’ın talebi durumunda ise Muğla’da Sosyal Hizmetler’e bağlı bir bakımevinde hayatını sürdürmesi yönünde girişimlerde bulunulacaktır. Ayrıca araştırma sonucuna göre, Osmaniye ve benzer diğer kırsal mahallelerimizde başka bir zehirleme olayının yaşanmaması için ilgili kurumlarla birlikte gerekli önlemler alınacaktır.”

 

Doğuş Esat BERME/MARMARİS (Muğla), (DHA)

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

15 + nineteen =

Yeniler

Köşe Yazıları