Sponsorlu Reklamspot_imgspot_img

Deney köpekleri için baskın

Tarih:

Brezilya’da, ecza laboratuvarını basan hayvan hakları savunucuları, deneylerde kullanılan 178 köpeği serbest bıraktı.

baskin-brezilyaBrezilya’nın güneydoğusunda hayvan hakları savunucularının, hayvanların testlerde kullanıldığı bir laboratuvarı basıp 178 köpeği serbest bıraktığı bildirildi.

Yetkililer, bir grup göstericinin dün Sao Roque kentindeki Instituto Royal Eczacılık Şirketi’nin laboratuvarına zorla girdiğini söyledi.

Göstericilerin, laboratuvarda şirket tarafından üretilen ilaçların yan etkilerini test etmek için kullanılan 178 Beagle cinsi köpeği kafeslerinden salıverdikleri belirtildi.
Bugün de yaklaşık 500 gösterici, olayın ardından bariyerler yerleştirilen laboratuvarın önünde protesto eylemi düzenledi.

“Köpekleri kurtarın” yazılı pankartlar taşıyan ve hayvanların deneylerde kullanılmasını protesto eden göstericiler ile güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı.

Polis, kendilerine taş atan ve üç aracı ateşe veren göstericileri dağıtmak için göz yaşartıcı gaz kullandı.

Pet Haber Gazetesi
Pet Haber Gazetesihttps://petgazete.com
Pet Haber Gazetesi 2012 yılından itibaren pet sektörünün ilk ve tek profesyonel yayını olmuştur. O tarihten itibaren de dijital ortamda değerli okuyuculara ulaşabilmek adına petgazete.com adresinden yayına başlamıştır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş:

E-Bülten

spot_imgspot_img

Popüler

İlginizi Çekebilir
İlgili Haberler

Vegan Evcil Hayvan Maması Markası Omni, 11 Milyon Sterlinlik Yatırım Aldı

İngiliz vegan evcil hayvan maması şirketi Omni, IW Capital...

Closer Pets, Sunday Times’ın 2026 Yılının En İyi Çalışma Yerleri Listesine Dahil Edildi

Surrey merkezli evcil hayvan teknolojisi üreticisi, küresel kıyaslama ölçütlerini...

Samsung’dan Evcil Hayvan Sahiplerine Yapay Zeka Desteği

Samsung, Galaxy AI teknolojisini evcil hayvanlara taşıyarak önemli bir...

Kağıthane’de Dev Yaşam Merkezi: “Can Dostlar Ofisi” Açıldı

Kağıthane Belediyesi'nin sokak hayvanlarına yönelik hayata geçirdiği "Can Dostlar...