İstanbul’da evcil hayvan operasyonu

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

28937493

İstanbul’da, Kaçakçılık Şube Müdürlüğü ekiplerinin düzenlediği operasyonda, yasa dışı yollardan getirilerek satılan 110 değişik ırklarda papağan, 4 saka, 1 saka melezi, 5 Dogo Arjantin köpek ele geçirildi. 10 kişi gözaltına alındı. Ele geçen hayvanlar hayvanat bahçesine teslim edildi.

Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü, Emtia (Eşya) Kaçakçılığı Büro Amirliği ekipleri, Afrika ve Hindistan‘dan kaçak yollardan getirilen canlı hayvanların satıldığı istihbaratını aldı. Yapılan araştırmada, nesli tehlike altında olan yabani hayvan ve bitki türlerinin uluslararası ticaretine ilişkin ‘CİTES Sözleşmesi’ kapsamında, gümrükten geçirilirken gerekli muayene ve incelemeden sonra bilezik takılması gereken hayvanlara bilezik takılmadığı, kaçak yollardan yurda sokulduğu yönünde bilgilere ulaşıldı.

28937526

12 İŞYERİNE BASKIN

Yapılan tespitlerin ardından geçtiğimiz Cuma günü, Kaçakçılık Şube Müdürlüğü ekipleri ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar İstanbul Şube Müdürlüğü ekipleri, Fatih Eminönü’ndeki Çiçek Pazarı’ndaki işyerlerine baskın düzenledi. 12 işyerine giren ekipler, CITES Sözleşmesi’ne göre bilezik bulunması gereken ancak bilezik yer almayan 110 değişik ırklarda papağan, 4 saka, 1 saka melezi, 5 Dogo Arjantin köpek ele geçirdi. M.D, K.C’nin de arasında bulunduğu 10 işyeri sahibi gözaltına alındı. 10 kişi hakkında 5607 Sayılı Kanuna Muhalefet suçundan işlem yapılarak serbest bırakıldı. 10 kişi hakkındaki dosya İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’na gönderildi. Ele geçirilen hayvanlar ise Darıca Hayvanat Bahçesi’ne teslim edildi.

28937527

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

3 × one =

Yeniler

Köşe Yazıları