Bir Can Bir Hayat! Belediye Sokak Hayvanlarını Yalnız Bırakmadı

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bilecik Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, zor kış şartlarında sokak hayvalarnın yaşamlarını sürdürebilmeleri için ”Bilecik Belediyesi Besleme Noktalarına” yem ve mama bıraktı.

Veteriner İşleri Müdürü Nedret Avcı, gerçekleştirilen çalışmalar hakkında yaptığı açıklamada, sıcak havalarda olduğu gibi soğuk havalarda da hayvanları korumaya yönelik faaliyetlerde bulunduklarını belirtti.

Bilecik Belediyesi tarafından sokak hayvanları için şehrin belirli noktalarında bulunan  ”Sokak Hayvanları Beslenme Noktaları” adında güzel bir çalışmayı, 2013 yılında  hayata geçirdiklerini dile getiren Avcı, şunları kaydetti:

”Bilecik Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri olarak, can dostlarımız için gerekli tüm faaliyetlerde bulunuyoruz. Bu anlamda hayata geçirdiğimiz beslenme noktaları güzel bir faaliyet oldu. Belirli zaman dilimlerinde gerçekleştirdiğimiz çalışmalar ile sokak hayvanlarının yanısıra doğal ortamlarında yaşayan canlıların olumsuz hava şartlarından korunmaları için besleme noktalarına yem ve mama bırakıyoruz. Bu çalışmalarımızı yaz mevsiminde olduğu gibi kışın da belirli zaman dilimlerinde yapıyoruz. Beslenme noktalarına kuşlar için yem ve buğday bırakırken, kedi ve köpekler için de yem bırakıyoruz. Sokak hayvanları ve doğal ortamlarında yaşayan hayvanlarımız bu sayede yazın sıcak hava koşulları ile kış mevsiminin soğuk şartlarına karşı korunmuş oluyor.”

”KAPI VE CAM KENARLARINA BİR KAP YEMEK VE BİR KAP SU BIRAKALIM”

Yaz aylarındaki sıcak havalar ile kışın zor şartlarında hayvanların büyük bir yaşam mücadelesi verdiğine dikkat çeken Avcı, ”Bizler bu çalışma ile hayvanlarımızı korumaya çalışıyoruz. Aynı şekilde insanlarımızın da duyarlı olup sokaklarında belirli yerlere, evlerinin cam ve kapı kenarlarına, kimseye rahatsızlık vermeyecek şekilde artık yemek ve su bırakalım. Bu şekilde hayvanlarımıza büyük bir iyilik yapmış oluruz.” ifadelerini kullandı.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

twenty − 1 =

Yeniler

Köşe Yazıları