Genç Bir Kadının Başarı Öyküsü

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Merhabalar Pelin Hanım, teşekkür ederiz bizimle olduğunuz için. Öncelikle firmanızdan bahsedelim.

Mama Marketim ne zaman kuruldu?
Merhabalar.
Mama Marketim 2015 senesinde kuruldu.

Ürün kategorileriniz nelerdir?
Pet sektörüne ait bütün ürünler kategorilerimizde mevcut. Biz 2012 senesinden beri Vom Haus Anatolian adıyla şecereli rottweiler üretimi yapıyoruz ve tabii ki o tarafta yüzlerce arkadaşımız var. Aslında daha çok profesyonel yetiştiriciler için yurt dışından ürünler ithal ederek başladığımız işimize geçen yıllar  içerisinde talebin fazlalığından dolayı yerli ithal bir çok ürün çeşiti satış ağımıza girdi.

Sadece e-ticaret olarak mı satış gerçekleştiriyorsunuz?
Benim tarzım normal e-ticaret satışı yapanlardan biraz farklı. Biz çok uzun senelerdir zaten köpeklerimizden dolayı bu sektördeyiz. Uzunca bir dönem ben de internetten mama alan bir insandım. Daha sonra eşimle beraber bir petshop açmaya karar verdik. Ama değişen dünya düzeni hepimizi internete yöneltti. `Abla bize de mama gönderebilir misin?` diyenlerle başlayan internet satış hayatım sonra bir baktım ki nerelere gelmiş…

Evet benim bir dükkanım, bir depom var aslında ama şu anda benim asıl dükkanım telefonum. Türkiye’nin her yerinden herkes ya telefon yoluyla ya da internet sitem üzerinden sipariş veriyorlar.

Zaten artık yüzlercesiyle arkadaş olduk hayatımda hiç karşılaşmadığım birçok insanla sanki her gün görüşüyormuş gibiyiz. Köpekleri, kedileri ne yiyor biliyorum.

Bizim siparişler genelde şöyle oluyor:

-“Abla bizim mama bitti…”
-“Tamam yolluyorum.”

Bu kadar.

Mama Marketim’de evcil hayvan dostlarımıza dair mama dışında ne gibi ürünleriniz mevcut?
Vitamin, köpek aksesuarları, profesyonel yetiştiriciler için ithal ürünler, tasmalar, kayışlar show köpekleri için ekstra vitaminler yani ne ararsanız var.

Mağazanızda sadece evcil hayvan dostlarımıza yönelik ürün satışı mı gerçekleştiriyorsunuz?
Evet, sadece evcil hayvan ürünleri satıyoruz.

Tüketici geri dönüşleri nasıl?
Benim bu işteki en önem verdiğim konu memnuniyet. Çünkü ben senelerdir olaya şöyle bakıyorum. Kendi köpeğime ya da kedime yedirmediğim kullanmadığım hiçbir şeyi satmıyorum.

Örneğin bir mamanın satışına başlamaya karar vereceksem önce evde kendi köpeklerime kullanıyorum. Memnun kalmazsam asla satmıyorum. Çünkü ben o mamayı sadece pazar yerlerinde satmıyorum. Eşim, dostum da alıyor benden. Kimseye mahcup olmamak adına sattığım mamayı önce benim denemem gerekiyor.

Ya da bir ürün çok fazla istenmeye başladıysa onu kullanan arkadaşlarıma danışıyorum. Memnun kaldıkları ya da kalmadıkları neler var soruyorum. Eğer ikna olursak o ürün bizim mağazada yerini alır. Biz senelerdir evini ve hayatını patili dostlarıyla paylaşan bır aileyiz, kızımızı da onlarla beraber büyütüyoruz. Aslında şöyle; hep kendi kendime soruyorum ben birinden mama alsam karşılığında nasıl bir beklentim olur. Bunun cevabını biliyorum ve herkese bu şekılde hassas davranıyorum.

En çok hangi ürünler tercih ediliyor?
Tabii ki hızlı tüketildiği için en çok tercih edilen kedi ve köpek maması.

Mama Marketim’in 2023 hedeflerinden bahseder misiniz?
Ben karakter olarak başarılı olmayı çok seviyorum. Bir şeyleri var etmek saatlerce bir şeye karar yormak, üretmek, çalışmak, başarmak, kazanmak benim hayat motivasyonum.

Asla boş durabilen bir insan olmadım, olmak istesem de olamıyorum. Benim hep bir işle uğraşmam lazım.

2023 hedeflerimde yine geçen senelerde olduğu gibi yüzlerde dost edinerek en sevdiğim işi yapmak. Ama bende planlar ve hayaller asla bitmez ve hep çoğalarak devam eder.

Son olarak eklemek istediğiniz bir şey var mı?
Öncelikle bana bu fırsatı verdiğiniz için Selçuk Çetin’e ve ekibinize çok teşekkür ederim.

www.mamamarketim.com bizim  2. çocuğumuz ve çok kıymetli. Seneler içinde edindiğimiz tecrübeler ile geldiğimiz noktadan çok memnunuz.

Tabii gelecek yıllardaki hedeflerimin içinde neler olduğunu anlatsam ohooo…

Onları yapınca inşallah tekrar yazarım…

Hayat çok kısa, dilerim ki ülkemde herkes benim gibi en sevdiği işi yapabilsin.

Tabii ki herkesi memnun etmek imkânsız. Ama ben kendim yaptığım bir işle memnun edebiliyorsam o bana yetiyor çünkü bana yettiyse alışveriş yapan kişi de kesinlikle memnundur.

Günün sonunda huzurlu uyuyabiliyorsak, kazandığımızı keyifle harcayabiliyorsak çok şükür.

Röportaj: Demet İNCE
Röportaj Veren: Pelin KARAKOÇ / Firma Sahibi

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

4 × 3 =

Yeniler

Köşe Yazıları