Karda Sokak Hayvanları Unutulmadı

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Beylikdüzü Belediyesi, soka m_726_07012013-16-10-29-607880k hayvanları ve Geçici Hayvan Bakım Evi’nde barınan hayvanların kar yağışı ile soğuk havadan etkilenmemeleri adına bazı önlemler aldı. Belediye ekipleri, bölgede yaşayan sokak hayvanlarının kuru mama ile gıda ihtiyaçlarını karşılıyor.

Kurduğu Kışla Mücadele Ekibi ile vatandaşlara 7/24 hizmet veren Beylikdüzü Belediyesi, kötü hava koşullarında sokak hayvanlarını da unutmadı. Bölgede barınan canlıların yaşam alanına saygı duyan, onların güvenli ve rahat bir ortamda yaşamlarına devam edebilmesi için önemli adımlar atan Beylikdüzü Belediyesi Veterinerlik Müdürlüğü, özellikle kışın Geçiçi Hayvan Bakım Evi’nde barınan hayvanları ve sokak hayvanları yakın takibe aldı.

HAYVANLARIN SAĞLIĞI EMİN ELLERDE

Beylikdüzü Belediyesi ilçedeki sokak hayvanları ve Geçici Hayvan Bakım Evi’nde barınan hayvanların üşümemeleri ve karınlarının doyması için faaliyetlerini sürdürüyor. İş başında olan ekipler, düzenli bir şekilde cadde ve sokakları dolaşarak, köpek ve kedilerin yoğun olduğu bölgelere kuru mama bırakıyor. Ayrıca su kapları titizlikle değiştiriliyor. Geçici Hayvan Bakım Evi’nde bulunan kulübelerin tamamı ise ekipler tarafından elden geçirildi. Hayvanların kar yağışından etkilenmemeleri için barınak girişleri brandalarla kapatıldı. Barınaktaki köpeklerin gıda ihtiyaçları, kuru mama ile gideriliyor.

“ONLARIN HAKLARINA SAYGILIYIZ”

Yeryüzündeki her canlının uygun ortamlarda yaşam hakkına sahip olduğunu belirten Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Kışın her canlının yaşam koşullarını daha da yakından takip etmek durumundayız. Vatandaşlarımıza sağladığımız hizmetler kadar, hayvanların da güvenli ve sağlıklı koşullarda dünyamızda yer almaya hakları var. Bilhassa bu dönemde onlara daha hassas yaklaşıyor ve ihtiyaçlarını gideriyoruz. Hayvansever vatandaşlarımızı da desteğe davet ediyorum” diye konuştu.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

two × three =

Yeniler

Köşe Yazıları