Köpeğinizin kalbine dokunun…

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

görsel (3)Köpeklerde görülen konjestif kalp yetmezliğine karşı bilinmesi gereken her şey www.kopekkalpsagligi.com’da

Köpeklerde kalp yetmezliğine karşı hayvan sahiplerini bilgilendirmek ve bu konuda farkındalık yaratmak amacıyla açılan www.kopekkalpsagligi.com yayında!

Köpeğinizin yaşı ilerledikçe egzersiz ve oyuna karşı isteksizleşti ve çabuk yorulur oldu. Bu belirtilerin yaşlılık göstergesi olduğunu düşünüyorsunuz, peki ya öyle değilse?

Bu belirtiler yaşlılık göstergesi olabileceği gibi hayati bir hastalık olan konjestif kalp yetmezliğinin de habercisi olabilir. Konjestif kalp yetmezliğinin erken teşhisinde, hayvan sahiplerinin köpeklerinde gözlemlediği bulguları veteriner hekimleri ile paylaşmaları büyük önem taşımaktadır.

Boehringer Ingelheim Hayvan Sağlığı, özellikle yaşlı dostlarımızda görülen konjestif kalp yetmezliği ile ilgili bilinmesi ve takip edilmesi gereken noktaları www.kopekkalpsagligi.com internet sitesinde paylaşıyor.

Köpeklerde de insanlarda olduğu gibi, kalp hastalıklarının görülme oranı, yaş ile birlikte kayda değer bir ölçüde artmaktadır. Ancak detaylı bir veteriner hekim muayenesi ile teşhis edilebilen bu önemli hastalıkta erken tanı konması ise hayati bir önem taşıyor ve bu noktada da hayvan sahiplerine ciddi görevler düşüyor.

Erken teşhis noktasındaki en dikkat çekici sorun ise; hayvan sahiplerinin, zamanla ortaya çıkan kalp yetmezliği bulgularını önemsememesi ve bu belirtilerin sadece yaşlılık belirtileri olduğunu düşünmesi.

Köpeklerin kalbine dair her şey burada..Boehringer Ingelheim Hayvan Sağlığı, www.kopekkalpsagligi.com internet sitesinde köpek kalp sağlığıyla ilgili önemli bilgilere yer veriyor ve hayvan sahiplerini konuyla ilgili dikkatli olmaya çağırıyor.

İnternet sitesinde, köpek kalbinin yapısı, dolaşım sistemi, kalple ilgili rahatsızlıklar, belirtileri ve görülme sıklıkları, kalp hastalıklarının ilerleme süreci ve köpeklerin bu durumdan nasıl etkilendiği, hastalık tanısının konulması gibi medikal bilgilerin yanı sıra kalp yetmezliğinin en çok etkilediği köpek ırkları, tedavide önemli noktalar, kalp yetmezliği olan köpeklerin bakımı, tedavide diyet ve egzersizin rolü gibi önemli konular da işleniyor.

Siz de paylaşın!

İnternet sitesinde, kalp hastalığı yaşayan veya hastalıkla mücadele etmiş köpeklerin ve sahiplerinin başarı hikayelerine de yer verilecek. Siz de konuyla ilgili başarı hikayelerinizi paylaşabilir ve bu alanda mücadele gösteren diğer hayvan sahiplerine umut verebilirsiniz.

 

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

20 − 1 =

Yeniler

Köşe Yazıları