Ünlüler bu projede buluÅŸtu Spordan, sanata ve medya dünyasına ünlü isimlerin tasarladıkları aksesuarların sokak hayvanları yararına internet üzerinden satışa sunulacağı “Bir Takı Bir Can” projesi hayata geçirildi.Projenin BeÅŸiktaÅŸ Belediyesi Ortaköy Kültür Merkezi’ndeki tanıtım toplantısında konuÅŸan Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Yönetim Kurulu üyesi Åžebnem Aslan, internet üzerinden yürütülen projeyle sosyal sorumluluk alanında bir ilkin gerçekleÅŸtirildiÄŸini söyledi. Aslan, sokakta yaÅŸayan canlıların insanlar gibi seslerini çıkaramadıklarını vurgulayarak, hayvanların sesi olmak için çalışma yaptıklarını belirtti.
“5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu‘nda DeÄŸiÅŸiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı”na karşı olduklarını vurgulayan Aslan, “Bu yasasının çıkarılmaması için siyasilerden ve sanatçılardan gerekli desteÄŸi vermelerini rica ediyoruz” dedi.
Vipcadde.com Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kahya da projeyi, hayvan haklarıyla ilgili duyarlılığı arttırmak için sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte hayata geçirdiklerini aktardı. Kahya, ünlü isimlerin tasarladıkları aksesuarların satışından elde edilecek gelirin sokak hayvanları yararına kullanılacağını kaydetti.
Proje için bileklik tasarlayan Eski A Milli Futbol Takımı menajeri Can ÇobanoÄŸlu, çocuklarını hayvan dostlarıyla birlikte büyüttüğü için mutlu olduÄŸunu ifade ederek, projeyi anlamlı bulduÄŸunu söyledi. Gazeteci Esin Övet, hayvanların özel günlerde hediye olarak satılmasını asla kabullenemediÄŸini vurgulayarak, “Unutmayalım ki biz bir gün susarsak onlar konuÅŸacak” dedi. Ses sanatçısı Bora Gencer, hayatı boyunca insanlardan göremediÄŸi sevgiyi, evine aldığı sokak hayvanlarından gördüğünü dile getirdi. (AA)
