Yetki Değil Vicdan Karmaşası

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Büyükşehir Belediye Meclisi’nde yaşanan yetki karmaşasının ardından Büyükşehir Belediyesi büyükşehir yasasının barınaklarla ilgili maddesini mahkemeye verirken, olayların hemen ardından Valilik İl Hayvan Hakları Korumu Korulu olağanüstü toplanmış ve yapılan toplantıya Şehzadeler Belediyesi dışında ilçe belediyelerinden başkanlık düzeyinde katılım sağlanamadığı için toplantı amacına ulaşamamıştı. Bu durum sonrası konu hakkında Manşet Gazetesi’ne bir açıklama yapan HAKDEM Başkanı Reyhan Elbirliler Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere toplantıya başkanlık düzeyinde katılım göstermeyen tüm ilçe belediyelerini görev ihmali yaptıkları gerekçesiyle mahkemeye vereceklerini dile getirmişti.

HAKDEM Başkanı Elbirliler’in bu açıklamasına hayvan severlere yine Manisa Manşet Gazetesi aracılığıyla cevap veren Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, büyükşehir olarak barınaklara el atacaklarını duyurmuştu.

 MEMİŞ’İ SAMİMİ BULMUYORUZ

Memiş’in bu açıklamalarını samimi bulmadıklarını belirten Reyhan Elbirliler, “Aradan geçen günler neticesinde Genel Sekreter Halil Memiş’in açıklamalarına baktığımızda samimi bir taraf bulamıyoruz. Durumu geçiştirmeye ve biz hayvan severleri oyalamaya yönelik, yüzeysel söylemlerden oluşan bir açıklamadır. Büyükşehir yargıdan çıkacak kararı bekliyor. Eğer dedikleri gibi sokak hayvanlarına yönelik bir çalışmaya başlayacak olsalardı ilçe belediyelerini toplayıp görüşürlerdi” diye konuştu.

YETKİ DEĞİL VİCDAN KARMAŞASI!

Elbirler, “Mademki büyükşehir belediyesi bütünlük anlayışı getiriyor. Hiçbirşey yapmadan masa başından yapılan geçiştirici açıklamalar ile bizi nereye kadar oyalayacaklar? Sayın Memiş’ten daha detaylı ve ayakları yere basan bir açıklama beklerdik. Neler yapılacak artık söylesinler. Bu karda kışta tüm Manisa genelinde kaderine terk edilen sokak hayvanlarının vebalini kim üstlenecek? Artık bir şeyler yapılsın, aylar oldu. Mecliste bir yetki karmaşası çıktı, bir kaos yaratıldı ve sokak hayvanlarıyla ilgili görevler askıya alındı. Manisa genelinde binlerce sokak köpeği yetki karmaşasına değil vicdan karmaşasına terk edilmiştir. Gerçekler ortada. Artık yeter! Ne yapılacaksa bir an önce yapılmaya başlansın!” diyerek isyan etti.

MANİSA 20 YIL GERİ GİTTİ

Manisa’da yıllardır sürdürdükleri çalışmalar ile özellikle son yıllarda çok önemli yollar kat ettiklerini, ancak Manisa’nın büyükşehir olmasının ardından yaşanan kaos neticesinde 20 yıl geri gidildiğini kaydeden HAKDEM Başkanı Elbirliler, ” Biz başından beri belirtiyoruz; Sadece yasalar olduğu için değil aynı zamanda insanlık görevimiz olan bu işler, Yüce Allah’ın yarattıklarına karşı olan  görevlerimiz, küçük-büyük  bütün belediyelerin görevidir. Ne zaman karşılıklı oturup ortaklaşa ne yapabilirizi görüşecekler yani çözüm odaklı toplanacaklar o zaman  bu konuyu önemsediklerini, çalışmalara başladıklarına inanacağız. İlçe belediyeleri gelir getiren  görevleri büyükşehir’in aldığını, varlık içinde yokluk yaşadıklarını savunuyor. Bakım evi olan ilçelerde ilaç alımları dahi durmuş halde. Sayın Memiş çalışmalara başladığını belirtmiş. Büyükşehir Belediye Meclis toplantısında  gündeme gelip gelmeyeceğini gelirse de nasıl sonuçlanacağını merak ediyoruz. Bildiğimiz bir gerçek var ki aylardır  yerine getirilmeyen görevler nedeniyle, insanlığımıza emanet edilmiş canlara acı çektirdiğimiz, ölümlerine sebep olduğumuzdur” dedi.

KÖPEKLER ACI İÇİNDE ÖLÜYOR

Yoğun kış koşullarının ve soğuk havaların durumu daha da kötüleştirdiğini kaydeden Elbirliler, “Havalar  buz gibi. Şu soğuk havalarda  iyi kötü beslenme olanağı olan  köpekleri toplayıp dağ başlarına, onların yaşam alanlarının dışına bırakan belediyelerin acaba akıllarına o canların durumu geliyor mu ? Geldiğini sanmıyoruz dolayısıyla biz ne olduklarını hatırlatalım. Yerlerinden ettikleri ovaya, dağa, ormana sürdükleri özellikle köpekler açlık ve acı içinde ölüyor. Nereye bırakıldıysa oranın dokusunun bozulmasına sebep oluyorlar.

Onlara sesleniyoruz ! Açlığa,soğuğa ,ölüme terkettiğiniz hayvanların vebali çok ağır. Hiç olmazsa  yiyeceklerini sağlayın.Dağa, ovaya, nerelere terkettiyeniz   yiyecek bırakın. Ama bir kereye mahsus değil.Göstermelik olmasın. Artmış yemek, kemik,hazır mama yı da birbirlerinden bekliyorlar galiba? “dedi.

GERÇEK YÜZLER ORTAYA ÇIKTI

Elbirliler, “Bu kış günlerinde tüm belediyelerin hayvanların beslenmelerini sağlaması gerekiyor. Sahi yapanı gören var mı? Bu günler vicdanların sınandığı, gerçek yüzlerin ortaya çıktığı günlerdir. Büyükşehir Belediye Meclis toplantısında yarattıkları ve canlara mal olan bu  karmaşanın  çözülmesini bekliyoruz” sözleriyle açıklamasını sona erdirdi.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 × 2 =

Yeniler

Köşe Yazıları