Aferin Bizum Uşaklar!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Antrenmana gidiyorum deyip, iki gün boyunca okul harçlıklarıyla hasta köpeğe baktılar.

Trabzon Cumhuriyet Ortaokulu 6/E Sınıfı öğrencileri 11 yaşındaki Arda Yıldız, Ali Doğanve Kerem Kaan Kalkan 2 gün boyunca okul harçlıklarını biriktirerek hasta köpeğe baktılar.

ÇOCUKLAR HARİKAYDI
Trabzon’un böyle olaylarla anılmasını istediklerini belirten Trabzon Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği (TRAHAYKO) Başkanı Lütfiye Tüzün Kurban “Çocuklar bir köpek görüyor. Sınıfa gidip aralarında para toplayıp, köpeğe mama alıyorlar. Köpek mamayı yemeyince bize ulaştılar. Ben köpeği görünce durumun ciddiyetini anladım. Ama çocuklar gerçekten harikaydı, üzerini örtmüşler. Köpeği bırakmayıp, soğukta benimle birlikte beklediler. Ekibi çağırıp, barınağa aldırdık. Veterinere köpeğin durumunu sordum, ciğerlerini üşütmüş ama durumunun daha iyi olduğu söylediler” dedi.
EKİPLER GELENE KADAR BIRAKMADILAR
Arda Yıldız’ın annesi Zehra Yıldız “Antrenmana giderken köpeği görüyor. Evden sosis, altına sermek için battaniye falan götürüyor, iki gün boyunca böyle idare ediyorlar. Kerem’in telefonundan barınağın numarasını bulup, yardım istiyorlar. O gün Arda çok mutluydu. ‘Anne hayatını kurtardık, biz olamasak orada belki ölecekti’ dedi” derken Kerem Kaan Kalkan’ın annesi Sibel Kalkan ise “Kerem okul çıkışı beni aradı. ‘Anne hasta bir köpek var’ dedi. Akşama kadar o gün köpekle uğraştılar. Ekipler gelene kadar barınak yetkilileri ile beklemişler. 2 gün okul antrenmanına hiçbiri gitmemiş. Kerem çok merhametli bir çocuk” ifadelerine yer verdi.

Kaynak:gunebakis.com.tr

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

4 × one =

Yeniler

Köşe Yazıları