Apartmanda köpek kedi kuş besleyenlere Yargıtay’dan kötü haber! Cezası var resmen açıklandı

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Apartmanda köpek kedi kuş besleyenlere Yargıtay’dan kötü haber! Cezası var resmen açıklandı – Pandemi döneminde uygulanan zorunlu sokağa çıkma yasağı döneminde pek çok kişi evcil hayvan sahiplenmişti.

Gerek evde kalan yetişkinler gerekse de evde kalan çocuklarının sıkılmasını engellemek isteyen ebeveynler kedi köpek ve kuş beslemeye başlarken ne yazık ki apartmanlarda yeni krizin adı evcil hayvan olmuştu. Peki, apartmanda evcil hayvan beslemek yasak mı?

APARTMANDA KEDİ KÖPEK BESLEMEK YARGITAY KARARLARI! EVDE EVCİL HAYVAN BESLEMEK YASAK MI?

Yargıtay konu hakkında yeni bir emsal karara imza atarken apartmanın yönetim kurulu planında “evcil hayvan beslenemez” ibaresi varsa kedi, köpek ve hatta kuş bile beslenemeyeceğine hükmetti. Avukat Oğuz Özdemir yaptığı değerlendirmesinde “Eğer ki apartman ve site yönetmenliğinde ”ev ve süs hayvanı beslenemez” ”evcil hayvan beslenemez” ”çiftlik hayvanı beslenemez” şeklinde bir madde varsa yani bağımsız bölüm,eklenti ve ortak yerlerinde hayvan beslenmesi yasaklanmışsa, kat malikleri kurulunun izin verdiğine dair belge ibraz edilmezse evcil hayvan beslenmesi mümkün olmamaktadır.

Yönetim planında evcil hayvan besleme ile ilgili herhangi bir yasaklama söz konusu değilse ,ortak mahalde ,bağımsız bölümde hayvan beslenebilir” diyerek hangi durumlarda hayvan beslenebileceğini, hangi durumlarda ise beslenemeyeceğini açıkladı.

APARTMANDA, SİTEDE KEDİ KÖPEK BESLEYENİ NEREYE ŞİKAYET EDEBİLİRİM, KÖPEK HAVLAMASI NEREYE ŞİKAYET EDİLİR?

Köpek gürültüsü, kuş sesi gibi apartmanda rahatsızlık veren gürültü şikayetleri Alo 153 hattına yapılmaktadır. Apartmanda havlayan köpek şikayeti komşular arasında son dönemde büyük sorunlar yaşanmasına neden olurken yönetim planında köpek beslenemez ibaresi yer alıyorsa evcil hayvanını evinden çıkarmayan kişinin evini tahliye etmek zorunda kalacağı, yargıtayın bu konuda emsal kararı olduğu belirtildi.

Kaynak:/www.usakgundem.com

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 × 3 =

Yeniler

Köşe Yazıları