Barınaktan Arama Kurtarma Timi’ne

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Antalya Büyükşehir Belediyesi Sahipsiz Hayvan Barınağı’nda sahipsiz ve eğitime yatkın cinslerden oluşan 12 köpek, arama kurtarma köpek timi olma yolunda ilerliyor. Gönüllü eğitmenlerce sahiplenilen köpekler her gün en az 2 saat eğitim alıyor. Kasım ayında Almanya’dan gelecek heyetin sınavından geçecek olan köpekler, afetlerde arama kurtarma ve iz sürmede uluslararası alanda geçerli ehliyetin sahibi olacaklar.

SIKI ÇALIŞMAYA TABİLER

Antalya’nın Kepez ilçesinde Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne ait hayvan barınağında bakıma alınan sahipsiz hayvanlardan şansı olan 12 köpek uzun süredir önemli bir sınava hazırlanıyor. Tamamı sahipsiz köpeklerin oluşturduğu arama kurtarma ve iz sürme takımı, gönüllü itfaiyeci ve Afed Koordinasyon personelleri tarafından eğitiliyor. Koku alma ve eğitime yatkın olan cinslerden özel olarak seçilen köpekler Kepez ilçesinde Meşe Kapısı mesire alanında her gün arama kurtarma, iz sürme ve itaat alanlarında yoğun bir çalışma programı ile eğitim veriliyor.

“GÜZEL BİR EKİP OLUŞTURDUK”

Antalya Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Şube Müdürü Binalı Yazıcı, köpeklere verilen eğitimle ilgili sahipsiz köpeklerin faydalı bir alanda hizmet etmesi için güzel bir çalışma yaptıklarını söyledi. Köpeklerin iz sürme, arama kurtarma çalışmalarında eğitim aldıklarını kaydeden Yazıcı, “Güzel bir ekip oluşturduk. Bu ekiple arama kurtarma, iz sürme ve takip eğitimi yaptırıyoruz. Bu köpekler barınaklarda yaşayan köpekler arasından seçilmiştir. Eğitimler eylül, ekim ayına kadar devam edecek. Kasım ayında sınav olacak ve afetlerde arama kurtarmaya katılmak için ehliyet alacaklar. Şu anda 12 köpek profesyonelce hizmet veriyor. Köpekleri çalıştıran arkadaşlarımız da işlerinde uzman insanlar. Eğitimler sonucunda köpeklerimizden beklediğimiz, arama kurtarma çalışmalarında su altı, enkaz altında, kayıp aramada iz sürme gibi durumlarda ilk olarak faydalanmak üzere hazırlıyoruz” dedi.

TAKIMIN LİDERİ, “KARA”

İlk yardım eğitim merkezi sahibi olan ve Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde gönüllü itfaiyeci olarak görev yapan Barış Koçak, barınaktan sahiplendiği Belçika Kurdu cinsi ve siyah renkli olduğu için “Kara” ismini verdiği köpeğine arama kurtarma, iz sürme alanlarında eğitim veriyor. Uluslararası alanda arama kurtarma çalışmalarına katılmak için günlük 2 saatlik süren eğitimin ardından “Kara”, başarılı olursa sahibinden ödülünü alıyor.

Koçak, sahiplendiği “Kara” ile uyum içerisinde çalıştığını ve eğitimler sonucunda zorlu bir sınava hazırlandıklarını ve sınavı kazanmaları halinde uluslararası alanda afetlerde gönüllü olarak görev almak için ehliyet sahibi olacaklarını belirtti.

Barınağın şanslı 12 köpeği Kasım ayında uluslararası alanda görev almaları için Almanya’dan gelecek heyetin sınavından geçmek için çalışmalarını sürdürüyor.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

18 − 8 =

Yeniler

Köşe Yazıları