Barınaktan yuvaya geçtiler

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bakırköy Belediyesi barınağından, yeni sahiplerine gittiler.

Bakırköy Belediyesi’nin hayvan barınağındaki kedi ve köpekler, hayvanseverler tarafından sahiplenildi.

Cumhuriyet Meydanı’nda, Bakırköy Belediyesi tarafından 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte, hayvanseverlere evcil hayvan bakımıyla ilgili broşürler ve mama dağıtıldı.

”Can dostlarımızı sahipleniyoruz” sloganıyla gerçekleştirilen etkinlikte, belediyenin hayvan barınağından getirilen kedi ve köpekler, taahhütname imzalatılarak yeni sahiplerine teslim edildi.

Bakırköy Belediye Başkan Yardımcısı Yervant Özuzun, etkinlikte yaptığı konuşmada, 4 Ekim’in Dünya Hayvanları Koruma Federasyonu tarafından 1931 yılında ”Dünya Hayvanları Koruma Günü” olarak belirlendiğini anımsattı.

Özuzun, ”15 bin metrekarelik bir hayvan barınağına sahibiz, dileyen vatandaşlar kendi hayvanlarını getirip burada eğitebiliyor. Barınaktan hayvan edinenlerin ise hayvanlarına diledikleri şekilde eğitim veriyoruz” dedi.

Hayvansever Mustafa Kurnaz da belgelerini tamamlayarak bir köpek sahiplendiğini belirterek, birçok kedisinin bulunduğunu ve hayvanların sahiplenilmesinin önemli olduğunu dile getirdi.

Hayvansever Nagihan Apuhan ise çok istemesine rağmen apartman dairesinde yaşadığı için hayvan sahiplenemeyeceğini anlatarak, durumun kendisini üzdüğünü aktardı.

K9 köpekleri gösterisi, animasyonlar ve müzik dinletisi gerçekleştirilirken etkinlikte yarın, ilkokul öğrencileri tarafından hayvan sevgisi temalı sunumlar gerçekleştireceği bildirildi.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

five × 4 =

Yeniler

Köşe Yazıları