‘Beni bırakırsan ölürüm’…

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

fft99_mf1303906Terk edildiÄŸinde üzülmek insanlara özgü deÄŸil… Sahiplenildikten sonra bırakılan köpeklerin de psikolojisi bozuluyor. 
YAZ tatilinde çocukları sevindirmek için alınan köpeklerin okul sezonunun başlamasına kısa süre kala sahiplerince terk edilmesi, hem çevre sağlığını tehdit ediyor hem de hayvanları olumsuz etkiliyor.

Ordu Belediyesi Evcil Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Veterineri Cüneyt Ä°ldem, insanların bakamayacakları hayvanları kesinlikle sahiplenmemeleri gerektiÄŸini söylüyor ve “Buraya gelen vatandaÅŸları sahipleri sanarak ‘beni sahiplenecek’ duygusuyla üzerlerine atlıyorlar, sahiplerini göremediklerinde de hayata küsüyorlar.

Yani insanlar hayata nasıl küsüyorsa köpekler de aynı şekilde hayata küsüyor. Köpekler de insanlar gibi terk edilmiş duygusunu yaşayarak mutsuz oluyorlar. 
Burada gözlemliyoruz, terk edilen köpekler psikolojik sorunlar yaşıyor, kıyıda, köşede hareketsiz yatarak sahiplerini arıyorlar” diyor. (AA) 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

twelve + 12 =