Bizim zabıtamız öldürmüyor yaşatıyor…

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

ilkogretimde_hayvan_sevgisi_anlatildiAdana Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı’nı bulunduğu alanda büyüyen köpeklere, zabıta yönetimi ve personeli gözü gibi bakıyor. 
Hayvanları evlerinden getirdikleri yemeklerle besleyen zabıta, kendilerinden ayrılmayan köpekleri çok seviyor. 
DOHA YKO Genel Sekreteri Nesrin Çıtırık, “Başka illerde zabıta hayvanları toplar, öldürür, yok ederken, Adana’da yaşatma savaş/yeriyor” dedi. Çıtırık, Zabıta Daire Başkanı Tarık Öncel’i ziyaret edip teşekkür etti. 
Adana Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı’nın bulunduğu, Galeria İş Merkezi civarındaki alanda yaşayan köpekler zabıta personelinin evlerinden getirdiği yemeklerle besleniyor. Başkanlığın bulunduğu binadan ve zabıtalardan ayrılmayan köpekler, 200 personelin adeta göz bebeği. 
TÜRKİYE’YE ÖRNEK DA VRANIŞ Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği Genel Sekreteri Nesrin Çıtırık, köpeklere uzun süredir çok iyi bakan zabıta personeline ve yönetim kademesine teşekkür etmek üzere Adana Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Tarık Öncel’i ziyaret etti. Adana zabıtasının davranışının Türkiye’ye örnek olması gerektiğini belirten Çıtırık, “Yaşam hakkı çok özeldir. 
Canlı zincirinin en çaresizleri olan evcil hayvanlara iyi davranan, onlara yaşam hakkı tanıyan belediye; mağdur, muhtaç olan insanın da kıymetini biliyordur. 
İnsana da en iyi hizmeti götürüyordur. Adana zabıtası gerçekten Türkiye’ye örnek. 7-8 yıldır bu hayvanlar burada barınıyor. Başka illerde zabıta toplar, öldürür, yok ederken burada yaşatma savaşı veriyorlar. Sadece bu iki, üç hayvana değil, bütün bu bölgedeki hayvanlara yıllardır kendi evlerinden zabıta memurları yemek getirir ve onları besler. Burada çok önemli bir konu daha var. 
Tarık Öncel başkanımızdan önceki başkanlarımızın da bu merhamete, şefkate ve vizyona sahip olduğunu tanık olduk. Bu da bizi çok mutlu ediyor” diyerek teşekkürlerini etti. 
EVDEN YEMEK GETİRİYORLAR Tarık Öncel de köpeklerin 7-8 yıl önce yavruyken başkanlık binasına geldiklerini ve orayı benimsediklerin kaydederek şöyle konuştu:” Bizim zabıtalarımız 24 saat usulüne göre çalıştığı için onlara gece gündüz bakıyor. 
Köpekler de bu yüzden bize alıştı ve kesinlikle ayrılmıyorlar buradan. Arkadaşlarımız onlara çok iyi bakıyor. Personelimiz kalabalık olduğu için onların yemek gibi bir sıkıntıları yok. 200 kişiyiz, her gün birkaçı evden yemek getirse zaten yetiyor köpeklerimize. 
Köpekler bir nevi bizim can dostlarımız. Bize müthiş bir enerji veriyorlar. Çok sadık hayvanlar.”

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

13 + 17 =

Yeniler

Köşe Yazıları