Bolu’dan Tüm Dünyaya İhracat…

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Kocaman Pet’ten Sn. Ömer Kocaman ile sohbet ettik…

“Bizleri izlemeye devam edin, değişim başladı’.’

– Kendinizden biraz bahseder misiniz?

Ben Ömer Kocaman, Kocaman Pet Limited Şirketi Genel Müdürüyüm. 1983 Sakarya Sapanca doğumluyum. Evli ve bir çocuk babasıyım. Sosyal bilimler ön lisans mezunuyum. Çocukluk yıllarım İstanbul da gençlik yıllarım ve ticari hayatımın başlangıcı ise Bolu da oldu. Memur bir babanın 4 çocuğundan biri olarak ticari hayata atılmak ve işletmeci olmak başlangıçta oldukça meşakkatli
ve çileli oldu. Ama günün ticari şartlarına adapte olduğunuzda ve odaklanarak sorunların üzerine gittiğinizde umut sabır ve istikrar sağladığınızda başarı kaçınılmaz oluyor tabiki.

Aslında memur çocuğu olduğumuzu belirtmek istemem özellikledir. Çünkü ticari hayata atılıyorsanız yanınıza almak isteyeceğiniz son şey size sürekli risk almamanızı öğütleyen aile büyükleri oluyor. Malumunuzdur ki ticari hayatta başarı ve kazanç riske girilmeden kazanılabilecek bir şey değildir. Bu arada her ne kadar ticari öğüt ve tavsiyelerini alamasam da maddi manevi desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen aile büyüklerime, anne ve babama katkılarından dolayı sonsuz şükran duyduğumu da belirtmek isterim. Halen sürekli öğrenmeye, hayatı ve olayları anlamaya çalışan girişimci bir işletmeci olarak kendimi özetleyebilirim.

– Kocaman Pet’ten bahseder misiniz?

Kocaman Pet Limited Şirketi, 2004 yılında kuruldu. Kurulduğu günden bu güne 15 yıldır Evcil Hayvan Ürünleri sektöründe faaliyet gösteren bir aile şirketidir. Şirket ortaklarını yaş sıralamasına göre sayarsak; Hasan, Osman, Ömer ve Ali Rıza Kocaman kardeşler. 4
kardeş birlikte sırt sırta vererek çıktığımız bu macerada birbirimizden güç alarak devam ediyoruz diyebilirim. Tabiki kurumsal yapı çalışmamızın da kısaca üzerinden geçmek isterim.

Belki ilk anda Kocaman Pet dediğimizde akıllarda bir şimşek çakmıyor olabilir. Bunun sebebi şirketimizin başlangıcındaki ve gelişimindeki hakim rolünden dolayı Doggie markamız olabilir. Ancak bundan sonra Kocaman Pet’i merkeze alarak altında tüm çeşit ve markalarımızı konumlandırarak yola devam ediyor olacağız. Bu sebeple yeni bir oluşum ve kurumsal yapı çalışması da başlamış oluyor.

– Ürün çeşitlerinizi anlatır mısınız?

Ürün çeşitlerimizi 3 ana kategoride sıralayabilirim:

-Doggie, Cattie, Superpet markalarıyla tasma ve aksesuarlar…
-Petimore, Dogibone markalarıyla çiğneme ürünleri ve ödül
mamaları…
-Purele Rohce markasıyla pet
bakım ürünleri…

Bu her üç ürün çeşidinde de üretici olduğumuzu ve yerli üretici olduğumuzu belirtmek isterim. Bu arada her bir markanın ayrı ayrı oluşma süreçleri ve hikayeleri var. Bunları ilerleyen zamanlarda sizlerin aracılığınızla sektör paydaşlarımıza anlatmaya devam edeceğiz.

– Kocaman Pet ürünleriyle tüketiciye neler sunuyor?

Öncelikle şunu söylemek isterim ki Kocaman pet tüketiciye sunduğu tüm ürünlerde kurumsal olarak ürünlerinin arkasında duran, kullanıcılardan aldığımız feedbackler ile sürekli ürün kalitesini güncelleyen güçlü dinamik bir yapı sunuyor. Tabi ki kalite, verimlilik, süreklilik ve güncellik de üzerinde uzun uzun konuşabileceğimiz konular.

– Üretimini planladığınız yeni bir ürün ya da ürün grubu var mı?

Aslında üreticiyseniz sürekli bir yenilenme içerisindesiniz zaten. Güncel koşullar, yeni ortaya çıkan ihtiyaçlar sizi sürekli yeni ürünler çıkarmaya zorluyor. Biz de üretimini yaptığımız ürün guruplarında sürekli yeni ürünler üzerinde çalışıyoruz. Ama ürün gurubu olarak
soruluyor ise şuan faaliyet gösterdiğimiz üç ürün grubu dışında yeni bir ürün grubu kısa sürede düşünmüyoruz.

– Önümüzdeki yıllarda pet sektörü için yeni yatırımlar planlıyor musunuz? Bahsedebilir misiniz?

Tabiki yatırımsız işletmecilik ve girişimcilik olmaz. Her işletmecinin muhakkak irili ufaklı kısa ve uzun vadeli yatırım planları olur ve bizimde var. Lakin günümüz yerel ve uluslararası piyasalarda yaşanan daralma işaretleri ve resesyon endişeleri doğrusu yatırımcıları tedirgin etmekte. Her dönem kendi yapısı içerisinde yatırım fırsatları sunuyor olabilir, şu an için izliyoruz ve bekliyoruz diyebilirim.

– Ürünleriniz hangi mecralardan satışa sunuluyor? Tüketiciler size hangi kanallardan ulaşabiliyor?

Ürünlerimiz tüketicilere veteriner klinikleri, hayvan hastaneleri, seçkin petshoplardan ve bir çok online perakende satış kanallarından ulaşıyor.

– Kocaman Pet bayilik veriyor mu? Bu konudaki düşünceleriniz ve planlarınız nelerdir?

Türkiye pazarı içerisinde hali hazırda 60 ilde ve 6 bölgede bayilerimiz bulunmakta. Burada sayılar vermek istemiyorum çünkü sayılar yanıltıcı olabiliyor. Biz artık sayıdan çok verimli çalışmayı ön planda tutuyoruz. Bize pazarlama kanallarımız üzerinden veya B2B web sitesi üzerinden kayıt olan herkes bayimiz olabilir.

– Türk Pet Sektörü’nün gelişimi hakkında neler düşünüyorsunuz?

15 yıl öncesine göre baktığımızda şuan sektörümüz ve sektör oyuncularımız oldukça gelişim sağlamış durumda. Ama tabiki henüz sektör Türkiye özelinde bakarsak doğum aşamasında sayılır. Sığ bir piyasamız var ama güçlü de oyuncularımız var. Halen yapılabilecek çok şey var diye görüyorum.

– Sizin söylemek ya da eklemek istedikleriniz nelerdir?

Firma olarak bize ve ürünlerimize güvenen, bizleri sürekli olarak iyiyi ve güzeli yapmaya motive eden bayilerimiz ve tüketicilerimiz başta olmak üzere tüm sektör oyuncularımıza teşekkür ederken, “Bizleri izlemeye devam edin, değişim başladı’’ demek istiyorum.

Teşekkürler..

Ömer Kocaman

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

three × 2 =

Yeniler

Köşe Yazıları