Bu Okulda İlk Ders Hayvan Sevgisi

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

İzmir’in Konak ilçesindeki bir lisede kedi, köpek, tavuk, papağan ve balık besleyen öğrenciler hem derslere daha iyi motive oluyor, hem de hayvan korkularını yeniyor.
Lisedeki hayvan besleme geleneği 1990’lara dayanıyor.

AA’nın aktardığı bilgiye göre, İzmir’in Konak ilçesinde bulunan Namık Kemal Lisesi’ndeki öğrenciler kedi, köpek, tavuk, papağan ve balık besliyor.
21 sene beslenen ve 2011’de öldükten sonra okul bahçesine gömülen “Black” adlı köpek ile 18 yıl beslendikten sonra 2008’de ölen “Pamuk” adlı kedinin okul kültürüne yerleştirdiği hayvan sevgisi, bugün 5 kedi, 3 köpek, 3 tavuk, 1 papağan ve 200 balıkla sürüyor.
Okul müdürü Dişbudak, hayvanların olumlu etkiler ortaya çıkardığını söyledi

Namık Kemal Lisesi’nin müdürü Hilmi Dişbudak, okulda üç yıl önce göreve başladığını ve hayvanlarla iç içe bir ortamın, öğrenciler üzerinde olumlu bir etki ortaya koyduğunu belirterek, “İki yıl önce bir de köpek sahiplendik. Öğrenciler ona Bozok adını verdi. Bozok’un okula gelmesiyle öğrenciler hareketlendi, onunla okul bahçesinde koşmaya, eğlenmeye başladılar. Bahçenin çeşitli yerlerine mama kabı ve suluk yaptılar. Ayrıca bahçemizde 10 yıldır bakılan tavuklarımız var.” dedi.
‘Hayvan sevgisini burada edindim’

Okulun 12. sınıf öğrencisi Merve Sevim Suludere de hayvanların dünyasını liseye gelince keşfettiğini aktararak “Bozok’la güçlü bir bağım var. Ağır bir kaza geçirdiğinde çok üzüldüm, onun yanında olmaya çalıştım. Özel bir bağ kurduk onunla. Hayvan sevgisini burada edindim. Onların hayatını değiştirebiliyor olmaktan çok mutluyum.” dedi.
Öğrenciler okulda hayvanlarla bir arada olmaktan dolayı çok mutlu

11. sınıf öğrencisi İlayda Çit ise dedesinin köpekleriyle büyüdüğünü, bu nedenle hayvanları sevdiğini, okulda da onlarla bir arada bulunmaktan mutlu olduğunu anlattı.

Kaynak:onedio.com

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

thirteen − twelve =

Yeniler

Köşe Yazıları