Çıtır isimli köpek yavru kedileri emzirerek annelik yapıyor

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde Çıtır isimli köpek, yavru kedileri emzirerek onlara annelik yapıyor. Köpeğin sahibi yavru kedilerin Çıtır’ı görür görmez yanına koştuklarını söylüyor.

Burhaniye ilçesinde annesi Hayriye Çiftçioğlu ile yaşayan Zeynep Çiftçioğlu, sokakta bulduğu yavru kedileri eve getirdi. Çiftçioğlu´nun 14 yaşındaki Çıtır isimli terrier cinsi köpeği annesiz yavrulara sahip çıkarak emzirmeye başladı. Çıtır’la kedilerin yakın ilişkisi görenler, şaşkınlığını gizleyemiyor.

Yavru kedilerin annesi oldu

Çıtır’ın sevecen ve canlılara karşı cana yakın tavırlar içinde olduğunu söyleyen Hayriye Çiftçioğlu, “Ailece hayvanları seviyoruz. Kızım, annesi olmayan yavru kedi gördüğü zaman alıp, eve getiriyor. Çıtır da bu şekilde yanımızda kedilere alıştı. Hatta bundan iki sene önce kızım yolda bulduğu kediyi eve getirmişti. Çıtır ona da annelik yapmıştı. O dönem Çıtır menopoza girmişti. Annelik yapmaya başlayınca hormonları yenilendi, adet görmeye, sütü gelmeye başladı. O kediyi büyüttük, kız kardeşime verdik. Geçen yıl da kızım bu bebeklerin annesini bulup, eve getirdi ve Çıtır onu da emzirdi. O kedimiz büyüdü ve hamile kaldı. İki tane yavrusu oldu. Anneleri kısa süre sonra onları emzirmeyi bıraktı ve yavruları kuru mamaya alıştırdı. O süreçten sonra Çıtır´da yavru kedilerin yanına giderek onları emzirdi, annelik yapmaya başladı” dedi.

Yavru kedileri geçtiğimiz hafta bir aile dostlarının bahçesine bıraktıklarını söyleyen Zeynep Çiftçioğlu, Çıtır’ı da sürekli yavru kedilerin yanına götürdüklerini belirtti. Zeynep Çiftçioğlu, “Apartman dairesinde fazla hayvan biraz sorun olabiliyor. O nedenle kedileri aile dostumuzun bahçesine getirdik. Müsait oldukça Çıtır ile birlikte gelip, yavru kedileri ziyaret ederek, onları buluşturuyoruz. Yavru kediler, Çıtır´ı karşıdan görür görmez tanıyor ve hemen yanına koşuyorlar” diye konuştu.

kaynak:https://www.posta.com.tr

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

seven + 14 =

Yeniler

Köşe Yazıları