E-Vet Gate Hayata Geçti

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Birleşik Arap Emirlikleri, kayıtlı veteriner farmasötik ürünlerine tam referans için E-Vet Gate’i hayata geçirdi

WAM İklim Değişikliği ve Çevre Bakanı Mariam bint Mohammed Almheiri, Dünya’nın veteriner ürünlerine adanmış ilk dijital platformu olan E-Vet Gate’in açılışını yaptı. İklim Değişikliği ve Çevre Bakanlığı’nın (MoCCAE) web sitesi ve uygulaması aracılığıyla erişilebilen E-Vet Gate, BAE’de kayıtlı güvenli ve sertifikalı veteriner farmasötik ürünleri için eksiksiz bir referans görevi görecek.

Tıbbi Farmasötik Ürün, hastalıklardan korunma, tanı, tedavi veya bir fonksiyonun düzeltilmesi ya da değiştirilmesi için kullanılan genellikle bir veya birden fazla yardımcı madde ile formüle edilmiş etken madde veya maddeleri içeren bitmiş dozaj şekline deniliyor. Oluşturulan bu dijital platform ise farmasötik ürünlerin edinilmesi bu sürecindeki yasa dışı faaliyetleri engellemeyi amaçlayan veterinerlik ürünlerinin işlenmesi, ticareti, pazarlanması ve dolaşımını düzenleyen 2017 tarihli 9 sayılı Federal Yasayı uygulama yetkisiyle uyumlu olarak tasarlandı.

E-Vet Gate, veteriner farmasötik ürünler konusunda veteriner hekimleri ve hayvan yetiştiricilerini eğiterek yalnızca güvenilir tedarikçilerden temin edilen lisanslı ürünlerin ticaretinin yapılmasını sağlamayı amaçlıyor. Bu, BAE’deki biyo-güvenliği güçlendirerek hayvan sağlığını ve üretkenliğini artıracak, halk sağlığını koruyacak ve zoonozları uzak tutacaktır. Hayvansal kaynaklı gıda ürünlerinin güvenliğinin artırılması, yerel üretime katkılarını artıracak ve ülkedeki hayvancılık sektörünü destekleyecektir.

E-Vet Gate düzenli olarak güncellenecek; üreticiler ve yerel distribütörler gibi bilgilerle birlikte yeni ürünler eklenecek.

Mariam Almheiri, “Hayvan zenginliğini geliştirmek, gıda güvenliğini artırma hedefinin bir parçası olarak Bakanlığın temel önceliğidir. Veterinerlik ürünlerinin yakından izlenmesi de dahil olmak üzere bu hedefe ulaşmak için entegre bir yaklaşım oluşturduk. Bu bağlamda, BAE pazarlarında ticareti yapılan onaylı veterinerlik ürünlerinin özellikleri ve kullanımları hakkında değerli ve kapsamlı bir bilgi kaynağı olarak E-Vet Gate’i piyasaya sürmekten gurur duyuyoruz”

Kaynak:New Agency- Wam 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

10 + 16 =

Yeniler

Köşe Yazıları