En nadide kuşlar Erbil pazarında…

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

copyright_aabadoluajansi_2013_20130404085325En nadide kuşlar Erbil pazarında 20 yılı aşkın bir geçmişe sahip olan Erbil ‘Kuş Pazarı’ndaki kuşlar, gelişmiş ülkelerdeki evcil hayvan satış yerlerinin aksine, kentin merkezinde yol kenarındaki küçücük bir alanda etrafı korumasız bir şekilde kafeslerde müşteri bekliyor.
Her gün açık olmasına rağmen özellikle cuma günü sabah namazından sonra yoğun ilgi gören ‘Kuş Pazarı’nda, dünyanın dört bir yanından getirilen, papağan, maymun, sincap, kartal, güvercin, kanarya ve kümes hayvanlarının yanı sıra keçi, koyun gibi küçük baş hayvanlar da satılıyor. Pazarda en çok rağbet gö- a ren ise türüne ve kalitesine göre 10 bin dolara kadar alıcı bulan, konuşabilen papağanlar ve güvercinler.
Uzun zamandır pazarda iş yeri bulunan Rizgar Necmettin, kendisinin asıl işinin papağan ve kanarya satmak olduğunu fakat pazarda, birçok kuş türü ve hayvanın bulunduğunu söyledi. Kanarya, sığırcık, kartal ve buna benzer birçok kuş türü bulunduğunu, pazarın 1990’dan beri varlığını sürdürdüğünü kaydeden Necmettin, “Müşterilerimiz son zamanlarda papağanlara önem vermeye başladı. Cuma günleri burası çok kalabalık oluyor. Burada tabii ki herkes kendi istediği veya beğendiği kuşu arıyor.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

6 + seventeen =

Yeniler

Köşe Yazıları