Evcil Hayvanı Olan Çalışanlar Dikkat!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bölge Adliye Mahkemesi, çeşitli nedenlerden ötürü tazminatsız kovulanlar ile ilgili emsal niteliğinde bir karara imza attı. İşe iade edilebilir ya da tazminatınızı alabilirsiniz. İşte mahkeme kararının detayları…

Hasta köpeğini veterinere götürdüğü için işe gitmeyen kadın, mazeret bildirmeksizin işe gelmediği gerekçesiyle tazminat ödenmeden işten kovuldu. İddiaya göre çalışan kadın, köpeğini veterinere götüreceğini hem mesai arkadaşlarına hem de amirlerine bildirdi. Tedavi süreci 3 gün sürdü. Patronu kendisini işten çıkardı.

İŞE İADESİ İÇİN MAHKEMEYE BAŞVURDU

Genç kadın haksız nedenle işten çıkarıldığını öne sürerek işe iade edilmek için İş Mahkemesi’ne başvurdu. İş akdinin feshedilmesinin ağır bir karar olduğuna dikkat çeken mahkeme, olayda köpeğin rahatsız olduğuna hükmetti. Davalı patron ise istinaf kararı istedi. Bölge Adliye Mahkemesi Hukuk Dairesi emsal olacak bir karara imza attı.

İŞÇİNİN İŞE İADESİNE KARAR VERİLDİ

Çalışan kadının 3 gün boyunca köpeğini veterinere götürdüğünün kayıtlar ile sabit olduğu, ofis ortamında bunun herkes tarafından bilindiği kanıtlandı. Devamsızlık yaparak işe gelmediği iddia edilen çalışanın 3 köpeğinin rahatsızlığından dolayı işe gitmediği ve herkes tarafından bu bilindiği için ve ayrıca habersiz bir işe gitmeme durumu söz konusu olsa bile işverenin öncelikle uyarı vermesi gerektiği sebebiyle işten çıkarılması haksız bulundu.

İşverenin itirazı kabul edilmedi ve mahkeme kararı onadı. Tazminatsız olarak işten çıkarılan genç kadının işe iadesine karar verildi.

Kaynak: Kamu Gündemi

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

two × one =

Yeniler

Köşe Yazıları