Girişimci hayvanseverlerin geliştirdiği ‘bendekalsin.com’ internet sitesi, evcil hayvan sahipleriyle profesyonel ve amatör bakıcıları bir araya getirerek zaman tasarrufu sağlıyor.
Yemeksepeti.com’un 589 milyon dolara satışıyla beraber giriÅŸimcilerin hayallerini süsleyen yeni internet yatırım ve fikirleri ortaya çıkıyor. Türkiye’de hizmet sektöründe zaman ve emek tasarrufunu önceleyen internet temelli mobil çözümler öne çıkarken, evcil hayvan (pet) bakıcılığına iliÅŸkin geliÅŸtirilen bendekalsin.com internet sitesi dikkati çekti.
bendekalsin.com kurucusu Mehmet Abdüsselam, kendisinin de bir hayvansever olduğunu, tatile giderken evcil hayvanını bırakacak kimse bulamamanın sıkıntılı bir durum olduğunu söyledi. Abdüsselam 3 arkadaşıyla beraber geliştirdiği fikri şöyle anlattı:
“Pet sektöründeki artan büyüme evcil hayvanlara bakımı da gündeme getirdi. Evcil hayvan sahiplerinin bu ihtiyacını esnek bir ÅŸekilde gidermek ve onları memnun edecek bir sistem geliÅŸtirmek gerekirdi. İlk aÅŸamada kendi ihtiyacımızdan ortaya çıkmış bir fikirdir. Sahip olduÄŸumuz evcil hayvanları iÅŸ seyahatinde veya tatillerde, onları gideceÄŸimiz yere götürmenin zor olduÄŸu zamanlarda birilerine bırakmamız gerekiyordu. Kısa, bazen üzün sürekli bir bakıcıya ihtiyaç duyuyordu.
850 milyon dolarlık sektör
Sadece Türkiye’de her yıl en az yüzde 10 büyüyen ve 850 milyon dolar büyüklüğe ulaÅŸan bir sektörden söz ediyoruz. Yani yüz binlerce kiÅŸiyi ilgilendiren dev bir sorun bu… Sorunu evcil hayvan sahipleriyle paylaÅŸtığımızda onlar da aynı sorunlarla karşılaÅŸtıklarını hatta evinde bitki ve çiçek büyütenlerin de aynı sorundan ÅŸikayetçi olduklarını gördük. Böylece bu fikri uygulamaya ve büyüyen pet sektörüne hizmet etmeye karar verdik.”
“Üniversite öğrencisi sevdiÄŸi bu iÅŸi bir süre yaparak cep harçlığı elde edebilir”
Bakıcı hizmetindeki sorunları gidermeyi hedeflediklerini anlatan Abdüsselam, profesyonel ve amatör hizmetin ayrımını yaparak seçimi sitenin üyelerine bıraktıklarını söyledi. İstenen bakıcı için saatlik, günlük, haftalık ve aylık gibi esnek bakım zamanları sunduklarını aktaran Abdüsselam, internet sitesinin pratik çözümler sağladığını kaydetti.
Üniversite öğrencisine cep harçlığı
Abdüsselam, mobil sürümü sanal market Google Play’de bulunan sitenin hizmet verdiÄŸi iller hakkında ÅŸu bilgileri verdi:
“Sitemiz ilk etapta İstanbul, İzmir, Manisa, EskiÅŸehir, TekirdaÄŸ, Aksaray, Adana, Samsun, Denizli, Gaziantep, Balıkesir, Bartın, Kocaeli, Antalya, Mardin, Kütahya, Bursa, Mersin, Ankara, Aydın, UÅŸak, Amasya, MuÄŸla, Konya, Zonguldak, Karaman, KaramanmaraÅŸ ve Hatay’da üye kabul edecek. Zamanla hayvansever kitlelerin oluÅŸturduÄŸumuz ekosisteme katılmasıyla illerin sayısının artmasını bekliyoruz. Bu öyle sevimli bir iÅŸ ki, iÅŸ adamı da, memur da, esnaf da hayvanları sever ve onları dost edinir. Ancak tatil ve benzeri ayrılık dönemlerinde birilerinden iyilik isteriz. Bazen kimseyi bulamayıp programlarımızı iptal ederiz. Halbuki hayvanları gerçekten seven ve bu konuda tecrübeli bir üniversite öğrencisi sevdiÄŸi bu iÅŸi bir süre yaparak cep harçlığı elde edebilir.”
Çiçek bakıcıları da hizmet verecek
Her ile ait birden fazla bakıcı bulunduÄŸunu anımsatan Abdüsselam, “Bakıcı arayan hayvansever evcil hayvan sahibi bütün bakıcıları tek tek inceleyerek istediÄŸine teklif yapabiliyor veya birden fazla bakıcıya da teklif sunabiliyor. Bakıcılarımız üye olurken bakıcılığı saatlik, günlük, haftalık veya aylık olarak yapıp yapamayacaklarını detaylı olarak seçiyor. Böylece zaman kaybını sıfıra indirmeye gayret ediyoruz. Evcil hayvan sahipleri dilerlerse farklı zaman dilimleri için de hayvanlarını bakıcıya bırakabiliyorlar” bilgilerini verdi.
Evcil hayvan güvenliÄŸi için bütün üyelerine QRPet hizmet verdiklerini belirten Abdüsselam, “QRPet ile hayvanınız kaybolduÄŸunda onu bulanların sizlerle iletiÅŸimini saÄŸlıyoruz ve kaybolmaya karşı önlem alıyoruz” bilgisini verdi.
Sitede hayvan bakımının yanında bitki bakımı için de organizasyon hizmeti verildiğini anlatan Abdüsselam, tüm hayvanseverleri ve saksılı çiçek tutkunlarını internet sitelerine üye olmaya çağırdı.