Evde hem kuş hem kedi nasıl beslenir? Kediler ve kuşlar birlikte yaşayabilir mi?

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Hayvanseverler olarak evimizde her türlü hayvana yer vermek isteriz. Kedi ve köpeklerin çoğu zaman ev ortamında birbiriyle anlaşması mümkün. Peki aynı şey kediler ve kuşlar için de geçerli mi? Kedi ve kuşun aynı evde beslenmesi ne kadar mümkün gözükse de çoğu zaman tehlikeli bir durum. Evinizde hem kedi hem de kuş beslemek istiyorsanız, size vereceğimiz önerileri dikkate almanızda fayda var.

Kedi avcı, kuş ise avdır

Kuşlar ise kedileri gördüklerinde içgüdüsel olarak bağırmaya ve kanat çırpmaya başlayarak kediyi korkutmaya çalışır.Bebekken birlikte büyüyen kedi ve kuşlar birbirleriyle ne kadar anlaşsa da kedi büyüdüğü zaman vücut ölçüleri nedeniyle kuşu korkutmaya ve tehdit oluşturmaya başlar.Kuş kafesteyken rahat ve huzurlu görünebilir. Bu durumda kedinin tehdit oluşturmadığını düşünebilirsiniz. Ancak siz evden ayrıldıktan sonra işler değişir.

Kedilerin ne zaman ne yapacağı belli olmadığı için kuşunuza karşı tehdit içeren davranışlarda bulunması an meselesi. Kedilerinizin oyunlar oynaması için alınan oyuncakların evdeki kuşu andıran renk ve boyutta olmaması özellikle önem taşıyor. Hareketsiz bir oyuncak ile benzerlik gösteren canlı kuş, kediniz için çok daha cazip bir arkadaş olabilir.

Kedi olan eve kuş getirmek

Kedi olan eve kuş getirmek

Kedili bir eve sonradan gelen kuş ise başlı başına bir sorun haline gelebilir. Kuşun eve gelmesi, kedide bazı psikolojik sorunlara yol açabilir.Kediler oldukça kıskanç canlılar ve küstüklerinde tüy dökümü başta olmak üzere farklı sorunlarla karşılaşılabilir.Benzer şekilde evde serbestçe dolaşabilen bir kuşun yaşadığı eve sonradan gelen kedi, kuş üzerinde ciddi stres ve hassasiyet oluşmasına yol açar. Aşırı bağırma, ötmeme, uçmama, yem dökme veya yemek yememe kuşlarda görülen stres sorunlarından bazıları. Kuşlarda stres bazı zamanlarda ölümle bile sonuçlanabiliyor.

Bazı durumlarda kediler ve kuşlar gerçekten de birbiriyle anlaşabilir. Ancak bu çok nadir görülüyor ve ciddi bir adaptasyon süreci gerekiyor.Kediler ve kuşlar her ne kadar anlaşıyor gibi görünse de asla yalnız bırakılmamalı. Başta da söylediğimiz gibi, kedilerin avcı, kuşların ise av oldukları asla unutulmamalı.

KAYNAK: posta.com.tr

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

four + nine =

Yeniler

Köşe Yazıları