Evdeki hayvanı kamerayla takip cihazı

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

IFA 2016, TV ve ev elektroniği yanında ilginç teknolojilerin de lansmanına sahne oldu. Evdeki hayvanı kamerayla takip, akıllı mutfak asistanı, sesli komut alan kulaklık bunlar arasında.

icat-pazarindan-son-oyuncaklar-7605592Avrupa’da teknoloji şovu yaşatan IFA 2016, ilginç inovasyonlara da sahne oldu. 7 Eylül’e kadarAlmanya’nın başkenti Berlin’de açık kalacak olan fuara, televizyon ve ev elektroniğinde yeni gelişmeler damga vurdu. Bunun yanı sıra yeni akıllı telefonlar, tabletler, saatler ve bilgisayarın tanıtımları da yapıldı.

Evdeki kedinizi izleyin

Acer’a bağlı olan Pawbo, evcil hayvanların yiyeceklerini verebilen ve lazer pointer özelliklerine sahip yeni Pawbo+ interaktif kablosuz evcil hayvan kamerasını tanıttı. Pawbo+ kedilerini veya küçük köpeklerini gün boyunca evde yalnız bırakmak zorunda kalan evcil hayvan sahipleri için tasarlandı. İnternet erişimli geniş açılı (110 derece) kamerası ve hoparlör/mikrofon seti kullanıcıların görsel olarak evcil hayvanlarını kontrol edebilmelerine ve onları uzaktan da rahatlatabilmeleri için konuşabilmelerine olanak sağlıyor. Böylece, günlük etkileşimler evcil hayvanların uzun süreler boyunca yalnız kalmalarının getirdiği huzursuzlukların azaltılmasına yardımcı oluyor. Ön siparişe giren Pawbo+ 169 dolar fiyata sahip.

Kayıp eşyayı veya evcil hayvanı buluyor

Alcatel bavul kaybetmek gibi can sıkıcı durumların üstesinden gelmek amacıyla taşınabilir bir GPS takip cihazı olan Movetrack’ı geliştirdi. 33 gram ağırlığındaki bu cihazı, bir bavula ya da anahtarlığa kolayca yerleştirilebiliyorsunuz. Alcatel Movetrack kullanıcıların kendileri için en önemli olan işlevleri ve varlıkları tamamen uzaktan takip etmelerini sağlıyor. Bu sayede kayıp bavul, kaybolan eşyalar ve evcil hayvanlar gibi dertler son buluyor. Şirket, ayrıca ebeveynlerin çocukları ile akıllı telefon üzerinden doğrudan bağlantı kurması için Movetrack&Talk’u geliştirdi. Bu cihazla ebeveynler çocuklarının güvenliğini ‘avuçlarının içinden’ takip ediyor.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

3 × 5 =

Yeniler

Köşe Yazıları